PROBLEMI SA STEČAJEM

TKO ĆE ČISTITI SNIJEG U LJUBLJANI? Građani u strahu jer grad nema novca za zimsku službu

Uzrok problemima je stečajni postupak nad Cestovnim poduzećem Ljubljana, zbog čega je u problemima i sestrinsko poduzeće KPL, koje obavlja zimske poslove u Ljubljani

Koliko je dobro privatizirati javne službe, a sudbinu gradova prepustiti poduzetnicima, shvatili su stanovnici Ljubljane. U glavnom gradu Slovenije, zavladao je strah od nadolazeće zime, a sve zbog financijskih problema u koje je zapala tvrtka KPL, koja ima koncesiju za čišćenje snijega na području Ljubljane.

„Strah nas je zime“, priznao je ljubljanski gradonačelnik Zoran Jankovič, još nedavno najpopularniji slovenski političar.

Uzrok problemima je stečajni postupak nad Cestovnim poduzećem Ljubljana, zbog čega je u problemima i sestrinsko poduzeće KPL, koje obavlja zimske poslove u Ljubljani. KPL je dobilo koncesiju i po zimi sa svojim vozilima čisti ulice i prometnice, ali sada se ova tvrtka također može naći u stečajnoj masi Cestovnog poduzeća Ljubljana. Donedavno je projekt s koncesijom dosta dobro funkcionirao, ali sada i Jankovič priznaje kako ne može utjecati hoće li KPL završiti u stečaju, a Ljubljančani bez zimske službe.

Najavio je varijantu B – da Javni holding Ljubljana preuzme brigu o zimskoj službi, što znači kako bi sadašnji radnici KPL-a postali zaposlenici Grada Ljubljane. Ali niti to ne bi riješilo problem, budući Ljubljana nema specijalna vozila za čišćenje snijega, a Jankovič je priznao kako ne zna gdje će ih u kratkom vremenu uspjeti kupiti. Pritom je u izjavi za Delo pohvalio KPL, riječima kako je ova tvrtka sa svojim podizvođačima prošle zime odlično očistila snijeg na cestama Ljubljane. Ali nitko ne zna što će se dogoditi ako/kada uskoro zasniježi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:13