ROBERT E. CRIMO III.

Tko je monstrum koji je počinio pokolj u Chicagu: Reper i Trumpov pristaša objavljivao je jezive crteže

Crimo glazbu objavljuje pod umjetničkim imenom "Awake the Rapper", a na Spotifyju ga mjesečno sluša nešto više od 16 tisuća slušatelja

Robert E. Crimo III. u jednom od svojih spotova

 Screenshot/Twitter

Robert E. Crimo III., 22-godišnjak kojeg policija sumnjiči za ubojstvo šest i ranjavanje više od 10 osoba tijekom povorke povodom Dana nezavisnosti u Highland Parku u američkoj saveznoj državi Illinois, pristaša je bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa te naoko uspješan reper, piše Daily Mail.

Crimo glazbu objavljuje pod umjetničkim imenom "Awake the Rapper" (u slobodnom prijevodu - Osviješten reper), a na glazbenom ga streaming servisu Spotify mjesečno sluša nešto više od 16 tisuća slušatelja. Daily Mail piše da Crimo raspolaže osobnim bogatstvom od 100 tisuća dolara. Crimo je prošle jeseni objavio spotove u kojima se našao i crtež njega dok na internetu iz oružja puca po ljudima te snimka u kojoj odjeven u pancirku na pod učionice baca metke. Crimo za sebe tvrdi da je reper, pjevač, kantautor, glumac i redatelj iz Chicaga.

"Moji će činovi biti valjani i moja će misao biti nepotrebna, znam što trebam učiniti, znam koje su prednosti toga, ne samo za mene već i za druge", glasi jedan od stihova jedne od Crimovih pjesama. Crimo je do sada objavio tri dugosvirajuća albuma - "Messages" (2017.), "Observer" (2018.) i "Awake the Rapper" (2021.). Ove je godine objavio kratkosvirajući album "Brainwashed", a na njemu su se našle pjesme "Dead Again" i "I Am the Storm".

Nakon što je Crimo uhićen, doznalo se da je njegov otac Robert Crimo stariji (58) vlasnik lokalne delikatesne trgovine te da se 2019. godine kandidirao na izborima za gradonačelnika Highland Parka. Nijedna ga etablirana politička stranka nije podržala, a na tim je izborima pobijedila aktualna gradonačelnica Nancy Rotering. Ona je svoju kampanju temeljila na politikama koje su se ticale ograničavanja pristupa oružju.

Robert Crimo stariji na Twitteru slijedi samo jedan profil - onaj koji sadržava sve što je bivši predsjednik SAD-a Donald Trump za vrijeme svog mandata objavio na toj društvenoj mreži. Na dan kada je u osnovnoj školi u Uvaldeu u saveznoj državi Teksas u pucnjavi ubijena 21 osoba, 19 djece i dva nastavnika, Robert Crimo stariji na Twitteru je "lajkao" objavu u kojoj je stajalo sljedeće: "Zaštite Drugi amandman kao da vam život ovisi o tome". Drugi amandman Ustava SAD-a štiti pravo građana Sjedinjenih Država da posjeduju i nose oružje.

Crimova 48-godišnja majka Denise Pesina jednom je uhićena zbog sumnje da je počinila obiteljsko nasilje. Prema podacima na njezinoj Facebook stranici, Pesina je mormonka koja pokazuje interes za alternativne vidove terapije.

Crimo ima dvoje braće i sestara, uključujući i 27-godišnju sestru Lynette Pesinu. Na internetskoj stranici Internet Movie Database stoji da je Crimo srednje od troje djece te da je odrastao u talijansko-američkoj obitelji.

Njegova obitelj živi u 425 tisuća dolara vrijednoj kući u gradskoj četvrti Highwood, nedaleko od mjesta gdje je Crimo u ponedjeljak navodno ubio šest i ranio više od 10 osoba.

Crimo je 2020. godine fotografiran na skupu potpore Donaldu Trumpu. Bio je odjeven kao poznati lik iz britanskih slikovnica "Gdje je Jura?". Objavljena je i fotografija na kojoj se može vidjeti da je Crimo zaogrnut u zastavu s motivima koji se vežu uz Trumpa. Prema pisanju Chicago Tribunea, Crimo je posjetio više skupova potpore Donaldu Trumpu, a jedan je navodno postao "napet" kada su na njega došli prosvjednici.

Prema Saveznom istražnom uredu SAD-a (FBI), Crimo na desnom obrazu ima tetovažu četiri vertikalne linije koje su prekrižene jednom horizontalnom, na vratu ima ruže i zeleno lišće, a iznad lijeve obrve ima natpis "Awake" (hrv. budan ili osviješten).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2022 03:53