ZAUZIMANJE KAPITOLA

Tko je zapravo povlačio konce tog kobnog dana: ‘Voljela bih vidjeti Trumpove telefonske zapise‘

‘Ono što se dogodilo bio je Putinov dar. Ti ljudi, a da nisu ni znali, bili su Putinove marionete‘, kaže Pelosi
Trumpove pristaše na Capitolu, u sredini je Jake Angeli, famozni Qanon šaman
 Saul Loeb

Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton iznijela je ozbiljne optužbe na račun bivšeg predsjednika Donalda Trumpa kazavši kako je možda bio u kontaktu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na dan kada su njegovi pristaše napali Kapitol te je kazala kako bi trebalo oformiti komisiju, poput one koja je istraživala terorističke napade 11. rujna, kako bi se istražili događaji od 6. siječnja.

Clinton je razgovarala je s predsjednicom Zastupničkog doma SAD-a Nancy Pelosi u njenom podcastu ‘You and Me Both’ kada je kazala da bi voljela pogledati Trumpov telefon na dan napada i uvjeriti se je li razgovarao s Putinom.

- Nadam se da ćemo, povijesno gledano, saznati kome se pripisuje, tko povlači konce. Voljela bih vidjeti njegove telefonske zapise da vidim je li razgovarao s Putinom onog dana kada su pobunjenici napali Kapitol. Ali sada znamo da ne samo on, već i njegovi pomagači i članovi njegovog 'kulta' isto tako ne poštuju demokraciju - rekla je Clinton.

Pelosi joj je odgovorila kako Putin želi potkopati demokraciju u Americi, a kako svi Trumpovi putevi vode do Putina. Dodala je i kako je napad na Kapitol bio 'Putinov dar' i kako su oni koji sudjelovali u napadu bili 'Putinove marionete'.

- Ne znam što Putin ima s Trumpom politički, financijski ili osobno, ali ono što se dogodilo bio je Putinov dar. Jer Putin želi potkopati demokraciju u našoj zemlji i širom svijeta. Ti ljudi, a da nisu ni znali, bili su Putinove marionete. Oni su radili Putinov posao kad su napali Kapitol, a na pobunu ih je naveo sam predsjednik Sjedinjenih Država. Tako da, da, trebali bi oformiti komisiju i u Kongresu za to postoji snažna potpora - kazala je Pelosi.

Podsjetimo, mediji su u utorak objavili kako su savezne vlasti uhitile su ženu iz Pennsylvanije optuženu za krađu laptopa predsjednice američkog Zastupničkog doma Nancy Pelosi tijekom upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa na Kapitol.

FBI u optužnici navodi da se na snimci vidi Williams kako uzima 'laptop ili tvrdi disk' iz Pelosinog ureda te se istražuje je li ga pokušala prodati ruskim obavještajcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:43