PLATILI PRETPLATNICI

'TO JE CIJENA MOJE NEOVISNOSTI' Varoufakis intervju naplatio 1000 eura po minuti

Živopisni Varufakis objasnio je da je morao 'papreno' naplatiti rimski i singapurski nastup kako bi "ostao neovisan" i podupirao "svoje druge aktivnosti"
Greek Finance Minister Yianis Varoufakis briefs the media after his meeting with Swiss Deputy Minister for International Financial Affairs Jacques de Watteville in Athens on April 28, 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras shook up the team handling crucial talks with its creditors after relations between his embattled finance minister and the EU hit a new low. Greece has been trying to negotiate a deal that would unlock 7.2 billion euros ($7.8 billion) in remaining EU-IMF bailout money that the debt-ridden country needs to avoid default and a possible exit from the euro. AFP PHOTO/ Louisa Gouliamaki
 LOUISA GOULIAMAKI

RIM - Talijanski političari reagirali su s nevjericom i bijesom kad su saznali da je državna televizija RAI platila 24.000 eura bivšem grčkom ministru financija Yanisu Varoufakisu za intervju od 22 minute.

Više od 1000 eura po minuti Varoufakis je dobio za nastup na RAI-ju 27. rujna. Uz to mu je plaćen let do Rima u biznis klasi. Varoufakis je to sam priznao na svom blogu u srijedu.

Varoufakis, donedavno zaštitno lice grčkog prkosa međunarodnim kreditorima, odlučio je objaviti svoju zaradu od javnih nastupa kako bi odbacio brojne kritike da je u misiji "samobogaćenja" otkako je dao ostavku na mjesto ministra u srpnju.

Naveo je 20 javnih nastupa u kojima je govorio besplatno, samo mu je bila plaćena zrakoplovna karta u ekonomskoj klasi, i još tri u kojima je zaradio od 500 do 1700 eura.

Međutim, bila su i dva "komercijalna" nastupa, intervju za RAI i govor na konferenciji u Singapuru za koje mu je plaćeno 24.000 odnosno 28.000 eura.

Na to su priznanje burno reagirali u oporbenoj stranci Forza Italia. "Plaćaju li Talijani pretplatu RAI-ju ili Varoufakisu", pitala je glasnogovornica stranke Mara Carfagna.

Živopisni Varoufakis objasnio je da je morao 'papreno' naplatiti rimski i singapurski nastup kako bi "ostao neovisan" i podupirao "svoje druge aktivnosti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:27