Dan nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila da bi prerađeno, a možda i crveno meso mogli biti povezani s razvojem raka, predstavnici mesne industrije u utorak su takve zaključke nazvali grotesknima i pozvali javnost da svemu pristupi sa zrncem soli.
Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC), koja djeluje u okviru WHO-a, objavila je u ponedjeljak, pozivajući se na istraživanje koje je obuhvatilo oko 800 studija, da se prerađeno meso poput hrenovki i šunke svrstava u skupinu 1 tvari za koje ima "dovoljno dokaza" povezanosti s rakom, a u njoj su primjerice duhan i azbest.
Na procjenu IARC-a reagirali su proizvođači mesa. Sjevernoamerički institut za meso (NAMI) ustvrdio je da su brojni autori "samljeli" sve podatke kako bi dobili takav rezultat.
Centa...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....