REAGIRALA NA INSTAGRAMU

'TO ŠTO SU NAPRAVILI JE PODMUKLO I NEOPROSTIVO!' Udovica Kobea Bryanta u potpunom je šoku zbog događaja u posljednjih tjedan dana

 
 AFP, Twitter

Vanessa Bryant zatražila je da se najstrožim disciplinskim mjerama sankcioniraju policijske službenike u Los Angelesu koji su dijelili fotografije nesreće u kojoj su život izgubili Kobe Bryant, Gianna Bryant i još sedam osoba, piše Daily Mail.

Los Angeles Time u četvrtak je izvijestio da je jedan izvor koji ima saznanja o događaju vidio jednu fotografiju na mobitelu službenika u okruženju koje nije bilo povezano s istragom o tragičnoj nesreći.

Vanessa je reagirala na objavljene informacije te na Instagramu poručila da je čin službenika "neoprostiv i podmukao".

View this post on Instagram

CORRECTED: The department at issue is the Los Angeles County Fire Dept (LACoFD) NOT the LAFD KANSAS CITY, Mo.--(repost: BUSINESS WIRE)--Statement From Gary C. Robb, Legal Counsel on Behalf of His Client, Vanessa Bryant: Our client, Vanessa Bryant, is absolutely devastated by allegations that deputies from the Lost Hills Los Angeles County Sheriff’s Department and Los Angeles County Fire Department publicly disseminated photos from the helicopter crash site. Mrs. Bryant personally went to the Sheriff’s office on January 26th and requested that the area be designated a no-fly zone and protected from photographers. This was of critical importance to her as she desired to protect the dignity of all the victims, and their families. At that time, Sheriff Alex Villanueva assured us all measures would be put in place to protect the families’ privacy, and it is our understanding that he has worked hard to honor those requests. First responders should be trustworthy. It is inexcusable and deplorable that some deputies from the Lost Hills Sheriff’s substation, other surrounding substations and LACOFD would allegedly breach their duty. This is an unspeakable violation of human decency, respect, and of the privacy rights of the victims and their families. We are demanding that those responsible for these alleged actions face the harshest possible discipline, and that their identities be brought to light, to ensure that the photos are not further disseminated. We are requesting an Internal Affairs investigation of these alleged incidents. Mrs. Bryant is grateful to the individual who filed an online complaint exposing these acts of injustice, and for the choice to protect human dignity. We ask that anyone else who has information as to the facts underlying these alleged grievous and shameful incidents contact our office at 816–474-8080 or email via www.robbrobb.com

A post shared by Vanessa Bryant (@vanessabryant) on

Ona je, prema riječima njenog odvjetnika Garryja Robba, otišla u šerifov ured 26. siječnja, na dan pada helikoptera, te zatražila da se područje na kojem se dogodila nesreća označi kao područje na kojem je zabranjeno letjeti i da ono se zaštiti od fotografa.

U potpunosti je slomljena

- To je za nju bilo od iznimne važnosti jer je htjela zaštiti dostojanstvo žrtava i njihovih obitelji.

Šerif Alex Villanueva uvjeravao nas je da će biti poduzete sve mjere kako bi se zaštitila privatnost obitelji te je on, prema našem shvaćanju, naporno radio na ispunjenju tih zahtjeva - kazao je Robb.

Ustvrdio je i da bi dijeljenje fotografija bilo "nevjerojatno kršenje ljudskog dostojanstva i prava na privatnost žrtava i njihovih obitelji".

Onima koji su dijelili fotografije poručio je da se suoče s najstrožom mogućom disciplinskom mjerom te da otkriju svoj identitet kako bi se osiguralo da se fotografije ne šire dalje.

Vanessa je prema navodima odvjetnika u potpunosti slomljena zbog svega, ali je "zahvalna osobi koja je podnijela internetsku žalbu i otkrila ovu nepravdu".

Izvor koji je otkrio da policajci dijele fotografije preminulog Kobea govorio je pod uvjetom anonimnosti zbog osjetljive prirode ovog slučaja.

Naredba da obrišu sve fotografije s mjesta nesreće

Kako piše Times, nejasno je koliko su se daleko proširile fotografije i tko je sve bio uključen u njihovo širenje. Nejasno je i jesu li službenici sami snimili te fotografije ili su ih dobili od nekog drugog.

Times je u petak izvijestio i da je iz šerifovog ureda potiho stigla naredba policijskim službenicima da se obrišu sve fotografije s mjesta nesreće koje je jedan od službenika pokazivao u kafiću u Norwalku,

Times je izvijestio da je, prema informacijama dva izvora koji imaju saznanja o slučaju, nejasno koliko su se fotografije proširile i tko je sve bio uključen u njihovo širenje. Dodatno je nejasno jesu li službenici sami fotografirali fotografije ili su ih primili od nekog drugog.

Šerifov ured u petak je objavio da u sklopu istrage istražuju i navode objavljene u novinama.

-Šerif je uznemiren zbog pomisli da su se službenici upustili u takvo što. Odjel će sve temeljito istražiti, a glavni prioritet pritom će biti zaštita dostojanstva i privatnosti žrtava i njihovih obitelji - poručili su iz Ureda šerifa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 04:40