ZLOČIN U AUSTRALIJI

Tomislav Perinović potpuno slomljen nakon smrti žene i djece: ‘Plakao je do iznemoglosti...‘

Iako je priveden nakon što je pozvao hitnu, Perinović je pušten nakon što je policija zaključila kako nije mogao imati veze sa zločinom
Obitelj Perinović

Tragična smrt majke i troje djece u australskoj obitelji hrvatskih korijena zavila je u crno inače mirno i tiho predgrađe Tullamarine pored Melbournea, a susjedi i prijatelji još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo.

Policija i dalje slučaj vodi kao trostruko ubojstvo i samoubojstvo, nakon što su forenzički stručnjaci ustvrdili kako je majka Katie Perinović (42) najvjerojatnije nožem ubila svoje troje djece - Claire (7), Annu (5) i Matthewa (3) - a potom presudila i sebi.

Iako je otac Tomislav priveden nakon što je pozvao hitne službe, ubrzo je pušten nakon što je policija zaključila kako nije mogao imati veze sa zločinom.

Tomislav je, kako piše News.com.au, “potpuno slomljen čovjek”. Obiteljski prijatelj Frankie Franjić rekao je za Herald Sun kako se Tomislav jučer sreo s puncom i punicom te da su plakali do iznemoglosti. Katieni roditelji su, kaže, prihvatili policijsku verziju događaja i ne krive Tomislava.

Brojni članovi lokalne zajednice pred kućom Perinovića ostavili su cvijeće i poruke, balone i krunice. Pored ograde stajale su tri plišane igračke - plavi dinosaur i dva štenca - te dječji crteži i poruke pune ljubavi. Brojni su poznanici obitelji u suzama obilazili njihovu kuću.

Čelnik australske podružnice Forda, Andrew Birkic, Tomislavov poslodavac, izrazio je najdublju sućut Tomislavu i njegovim bliskim kolegama. “Smatramo svoje radnike obitelji, i Tomislavu i njegovim kolegama nudimo individualnu psihološku pomoć i podršku”, kazao je Birkic.

Tragedija je pogodila i razredne kolege ubijene Claire, koja je išla u drugi razred katoličke osnovne škole St. Christopher. Njezina mlađa sestra Anna tamo je trebala pohađati pripreme za osnovnu školu, i na jesen je trebala krenuti u prvi razred.
“Naša školska zajednica duboko je potresena ovim stravičnim vijestima”, rekao je ravnatelj škole Adrian Glasbi, koji je napomenuo da je Claire bila dobro dijete, savjesna i da su je svi voljeli.

Otac Peter Hoang, školski svećenik, rekao je kako su svi župljani u šoku, uključujući i njega. “Vrlo sam emotivan sad, bilo je toliko iznenadno,” kazao je. “Neka im se Bog smiluje.”

Otac Hoang rekao je su djeca bili “mali anđeli”. “Bili su čisti, bili su nevini... više ih ne možemo vidjeti. Srce mi je slomljeno”, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 16:14