POVRATAK BIVŠEG PREMIJERA

Tony Blair bit će nositelj kampanje laburista

Nekadašnji vođa laburista oštro će kritizirati konzervativca Camerona i njegove tvrdnje o promjeni politike torijevaca
Quartet Representative Tony Blair smiles as he gives an interview to Reuters in Moscow, March 19, 2010. Middle East mediators from Europe, the United States, Russia and the U.N. met on Friday seeking to defuse the latest crisis in peace efforts between Israel and the Palestinians. REUTERS/Alexander Natruskin (RUSSIA - Tags: POLITICS)
 Reuters

LONDON - Vrh Laburističke stranke odlučio je angažirati svog bivšeg premijera Tonyja Blaira u kampanji za predstojeće parlamentarne izbore, pa je odlučeno da će se političar koji je laburistima donio tri uzastopne pobjede na izborima pojaviti u javnosti u pažljivo isplaniranim istupima protiv suparničke Konzervativne stranke, objavili su britanski mediji.

Vijest o povratku Blaira u britansku politiku potvrdio je za novine The Telegraph visokopozicionirani izvor iz Laburističke stranke.

Dogovor s Brownom

Kako je objavljeno, dogovor o tome Blair je postigao sa svojim nasljednikom na mjestu premijera i šefa stranke Gordonom Brownom.

Detalji se dogovaraju

Detalji njegovih istupa još se dogovaraju, ali već je poznato da će glavna tema Blairovih nastupa biti napad na vođu konzervativaca Davida Camerona i njegove tvrdnje da su torijevci prošli kroz velike promjene svoje politike. “Tony je potpuno za to”, izjavio je za The Telegraph jedan njegov neimenovani prijatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:04