SLAVLJE U RUSIJI

Totalna euforija među Putinovim trbuhozborcima: ‘Danas smo ostvarili gigantsku pobjedu!‘

Doveli smo kući nevinog čovjeka koji niti jednom nije priznao da je kriv, kojega Amerikanci nisu uspjeli slomiti, kazao je Solovjov

Vladimir Solovjev

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Viktor Bout, bivši sovjetski vojni časnik, koji je služio 25-godišnju zatvorsku kaznu u SAD-u zbog optužbe za urotu, ubijanje Amerikanaca, nabavu i izvoz protuzračnih projektila i pružanje potpore terorističkoj organizaciji od jučer je na slobodi.

Podsjetimo kako je razmjena zatvorenika koja se u četvrtak odvila između SAD-a i Rusije, a u sklopu koje je Bout oslobođen posve nesrazmjerna, budući da su Rusi za trgovca oružjem Amerikancima izručili košarkašicu Brittney Grier, koja je zatočena zbog posjedovanja jednog grama ulja kanabisa.

Na ruskoj državnoj televiziji pak slave. Najpoznatiji ruski TV voditelj Vladimir Solovjov, koga nazivaju ‘Putinov glas‘,

- Danas smo ostvarili gigantsku pobjedu. Mislim da još nismo svjesni razmjera te pobjede. Već 15 godina rusko ministarstvo vanjskih poslova bori se za oslobođenje. Ministarstvo i naša obavještajna služba izveli su veličanstvenu operaciju. Doveli su kući nevinog čovjeka koji niti jednom nije priznao da je kriv, kojega Amerikanci nisu uspjeli slomiti. Bout nije pao na koljena, nije izdao svoju domovinu i nije pristao na bilo kakav kompromis. Amerikanci su ga praktički oteli iz jugoistočne azijske države koja se nije imala hrabrosti oduprijeti. No Bout se borio kao lav za svoje ime, a ministarstvo vanjskih poslova svo je vrijeme bilo uz njega - poručio je Solovjov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:18