ŠTO SE TU DOGODILO?

Totalno rasulo na fronti, sedmorica Indijaca objavila nevjerojatan apel: ‘Ali samo smo došli proslaviti Novu...‘

Rečeno im je da alternativa služenju ruske vojske može biti zatvorska kazna od 10 godina
 /X

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine, Anton Geraščenko, na platformi X (Twitteru) objavio je video koji navodno prikazuje apel sedmorice indijskih državljana koji su prisiljeni boriti se na strani Ruske Federacije.

Geraščenko tvrdi kako su u Rusiju došli proslaviti Novu godinu pri čemu im je ponuđeno da posjete Bjelorusiju, na što su pristali.

"Nismo znali da nam treba viza", objašnjava na snimci jedan od muškaraca. No to ih je dovelo u probleme - policija ih je privela i predala ruskim vlastima, a zatim su ‘prisiljeni da potpišu neke dokumente‘.

Rečeno im je da alternativa služenju ruske vojske može biti zatvorska kazna od 10 godina.

Nakon 15 dana obuke, poslani su na ‘mjesto gdje je rat‘, navode na snimci.

Iako nije sigurno je li snimka vjerodostojna, mnogi su se u komentarima obrušili na njih kazavši kako je glavni problem taj što su uopće pomisli doći slaviti Novu godinu u Rusiju. Bilo je i onih koji su sumnjali u njihov početni razlog dolaska.

" Zaista, Indijci su došli slaviti Novu godinu u Rusiju?", "Lažu", "Mnogi Indijci imaju velike snove o Rusiji, sada znaju što je realnost", "Naravno da lažu kada kažu da nisu znali koje dokumente potpisuju. Samo su mislili da će u zamjenu za rusko državljanstvo služiti pozadi, ali su ostavljeni na prvoj crti. To će se dogoditi svima koji vjeruju obećanjima Rusa. Da vidimo kako će Indija reagirati na sve ovo, ali siguran sam da će šutjeti", bili su neki od brojnih komentara ispod objavljene snimke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 08:59