NEMA JE TRI TJEDNA

Traga se za signalom mobitela nestale Ane Knežević, oglasio se i njen bivši suprug: ‘Tko je napisao tu čudnu poruku?!‘

Njezinoj najboljoj prijateljici stigla je čudna poruka u kojoj kaže da je ‘upoznala divnog čovjeka na ulici‘ i da ide s njim na put

Ana Knežević

 Facebook/

Prošla su već skoro tri tjedna otkako je u Španjolskoj misteriozno nestala Ana Knežević (40), američka državljanka koja se nedavno rastala od supruga, Srbina Davida Kneževića, piše Telegraf.rs.

Ana je posljednji put viđena 2. veljače oko 22 sata ispred vrata unajmljenog u luksuznom dijelu Madrida, a 3. veljače je s njenog broja njezinoj najboljoj prijateljici Sani Remo stigla čudna poruka u kojoj kaže da je ‘upoznala divnog čovjeka na ulici‘ i da ide s njim ‘nekoliko dana u vikendicu udaljenu dva sata vožnje od Madrida‘.

‘Ona tako nešto sigurno ne bi napravila, to je neodgovorno ponašanje koje ne sliči na Anu‘, rekla je Sana koja je primila poruku na engleskom jeziku. Objasnila je da je poruka napisana u stilu koji nije Anin, bez emocija. Poruka je bila toliko ‘ravna‘ da izgleda kao da je prevedena u Google prevoditelju.

‘Ništa od toga jednostavno nije imalo smisla‘, rekla je Remo i dodala da je riječ o sitnoj ženi visokoj tek 150 centimetara.

Od tada se Ani gubi svaki trag.

Njena prijateljica Sana rekla je da su Ana i David ljetos odlučili rastati, što je Ana teško podnijela. Zato je odlučila otići u Španjolsku i maknuti se od svega. Rekla je i da među njima nije bilo obiteljskog nasilja, već da David i Ana jednostavno više nisu funkcionirali.

Kada je Ana nestala, Sana se čula s njenim bivšim mužem i, prema njenim riječima, dogovarali su se da zajedno odu u Madrid potražiti Anu. Sana je nakon toga doista i otišla, no David nije, već je, navodno, otišao u Beograd.

O čitavom se slučaju oglasio njegov odvjetnik Ken Padović.

‘Ne mogu ni zamisliti kako je Aninoj obitelji, prijateljima... I moj je klijent vrlo zabrinut zbog svega‘, rekao je Padović.

Odvjetnik naglašava da David nije ‘nestao‘ već da sada živi u Srbiji, a da je njegova supruga Ana, s kojom se prije više mjeseci rastao, otišla za Španjolsku i ondje nestala.

‘Moj klijent u Španjolskoj nema ni rođaka ni prijatelja, a tamo ne posjeduje ni nekretnine. Također, on ne govori španjolski jezik. Tako da, ako se od njega očekuje da iznenada odleti u zemlju u kojoj nije nikad bio i da tamo pokuša nešto napraviti, ne zvuči baš produktivno‘, rekao je odvjetnik.

Padović navodi da je njegov klijent bio u kontaktu sa španjolskim vlastima.

I FBI uključio se u potragu za Anom Knežević, u pokušaju da locira posljednji signal s njezinog mobitela.

‘Razgovarao je s policijom u Španjolskoj nekoliko puta, a ja sam u kontaktu s FBI-jem ovdje u SAD-u i dao sam im do znanja da smo tu i spremni pomoći na bilo koji način.‘

David je, prema Padovićevim riječima, španjolskoj policiji dao brojne informacije o Ani, poput one o kreditnim karticama, te da je ponudio i angažirati odvjetnika u Španjolskoj i učiniti sve što bi moglo pomoći vlastima da je pronađu.

‘Njih dvoje su bili razdvojeni već gotovo četiri mjeseca i to je osobna stvar. Zajedno su radili na tome da prodaju zajedničku imovinu. Razvod je legalan proces za koji su potrebni odvjetnici ali oni nisu ni unajmili odvjetnike. Štoviše, razgovarali su o tome da uzmu jednog koji bi se pobrinuo za razvod‘, tvrdi Padović.

‘Grozno je što je ona nestala i moj klijent je jako zabrinut zbog toga. Ali on je vlastima pružio svu pomoć koju su tražile. Ne znam koliko bi imalo smisla da on osobno otputuje u Španjolsku kad tamo nikoga ne poznaje‘, rekao je odvjetnik Padović.

Padović je potvrdio da su Davida kontaktirali brojni mediji i kako su zajedno odlučili da je najbolje da ne daje izjave za medije, već da nastavi pomagati španjolskim vlastima da pronađu Anu.

‘Ovaj lažni narativ da je njihov razvod bio težak doveo je do toga da smo se morali oglasiti i objasniti da ništa od toga nije istina. Ovo je tragična situacija i nadamo se da će Anu što prije pronaći. Moj klijent nema nikakve veze s njenim nestankom i nisu čak ni bili u istoj zemlji‘, rekao je Padović.

Dodao je da su se David i Ana odlučili razvesti jer im više nije išlo.

‘Bili su u braku gotovo 13 godina, vodili su zajedno vrlo uspješnu tvrtku EOX Technology Solutions Inc, kompaniju koja pruža kompjutersku podršku firmama na jugu Floride. Bili su i financijski uspješni. Kod svakog razvoda treba podijeliti imovinu. Oni su u dogovoru odlučili prodati zajedničku imovinu, u pitanju je bila zajednička odluka‘, rekao je odvjetnik Padović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:12