STRAVA

Tragedija na korona partyju u Peruu: Sudionici se razbježali pred policijom, u stampedu 13 mrtvih

Mjere socijalne distance obavezne su u Peruu, a velika društvena okupljanja zabranjena te je uveden policijski sat nakon 22 sata
Ilustracija
 Peruvian national police

Najmanje trinaest osoba poginulo je, a tri su ozlijeđene u stampedu koji je nastao u noćnom klubu u peruanskom gradu Lima.

Kako javlja CNN, pozivajući se na ravnatelja peruanske policije Orlanda Velasca Mujicu, posjetitelji kluba počeli su bježati od policijske racije jer se radilo o ilegalnom partyju s obzirom na epidemiološke mjere suzbijanja zaraze koronavirusom. Policija je dolaskom u klub Thomas Restobar u distriktu Los Olivos u subotu navečer zatekla ilegalnu zabavu kojoj je prisustvovalo više od 120 ljudi.

Mjere socijalne distance obavezne su u Peruu, a velika društvena okupljanja zabranjena su te je uveden policijski sat nakon 22 sata, kako bi se spriječilo širenje Covida-19.

Peru je jedna od prvih južnoameričkih nacija koja je uvela stroge restriktivne mjere, no danas je jedna od najpogođenijih, s više od 576 tisuća slučajeva te više od 27 tisuća mrtvih do danas. U službenoj izjavi ministarstva unutarnjih poslova navodi se kako policija prilikom racije nije koristila nikakvo oružje niti nadržajuće plinove, već su uplašeni ljudi sami počeli bježati od policije trčeći iz kluba koji je smješten na drugom katu zgrade. Većina žrtava zadobila je teške ozljede na stepenicama gdje ih je masa prignječila.

- Ministarstvo unutarnjih poslova duboko žali zbog smrti 13 osoba koja je rezultat kriminalne neodgovornosti beskrupuloznog vlasnika kluba - priopćili su, javlja CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:17