HOROR U MOSTARU

Tragičan kraj potrage: Pronađeno tijelo četverogodišnjeg dječaka, s ocem se utopio u Neretvi

Tijelo mališana je pronađeno na lokaciji ispod Avijatičarskog mosta u Mostaru
Potraga ronilaca u Neretvi
 Gssubih

Potraga na vodi za četverogodišnjakom za kojeg se sumnjalo da se utopio u rijeci Neretvi zajedno sa svojim ocem Agronom Kerelajem, tragično je okončana, saznaje portal Dnevni Avaz.

Tijelo mališana je pronađeno na lokaciji ispod Avijatičarskog mosta u Mostaru, nakon što su se u potragu uključili i konjički rafteri, potvrdili su za Avaz iz Spasilačke službe (ISS).

Zoran Vlaho, voditelj ISS-a, ranije je rekao da su timovi na kajacima detaljno pretražili dio uz obale rijeke u dužini od 1,5 kilometra, od mjesta pronalaska automobila do Avijatičarskog mosta, a U detaljnu potragu u koritu rijeke Neretve bili su uključeni i ronioci.

Oni su dan ranije pregledali vozilo, u kojem je pronađeno Kerelajevo tijelo i područje u blizini automobila u krugu od 50 metara.

Podsjetimo, nestanak Kerelaja je u subotu policiji prijavila njegova supruga koja je policiji rekla da je on, zajedno sa njihovim sinom, u petak u 18 sati napustio njihov ugostiteljski objekt „Roki“ u naselju Kolonija-Rodoč.

Njegov mobitel je u nedjelju pronađen na kružnom toku prije Avijatičarskog mosta, a sam auto s njegovim tijelom je u Neretvi pronađen u utorak.

Za sada nema nikakvih informacija o tome kako je automobil, marke Isuzu, završio u rijeci Neretvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 01:00