HOROR U BRITANIJI

Tragičan kraj potrage: Tijelo mrtve bebe pronađeno blizu mjesta gdje su uhićeni aristokratkinja i osuđeni silovatelj

Marten (35) i Gordon (48) uhićeni su prije par dana nakon što su nestali početkom siječnja. Vjerovalo se da su otišli s novorođenčetom

Mark Gordon i Constance Marten

U šumovitom području u južnoj Engleskoj, u blizini mjesta gdje su zbog bojazni za sigurnost njihovog djeteta uhićeni plemkinja Constance Marten i njezin partner Mark Gordon, pronađeno je tijelo bebe, priopćile su britanske vlasti u srijedu, piše CNN.

‘S tugom u srcu moram vas obavijestiti da su policijski službenici koji su pretraživali šumovito područje u blizini mjesta gdje su uhićeni Constance Marten i Mark Gordon, otkrili posmrtne ostatke bebe‘, rekao je detektiv Lewis Basford.

‘Obdukcija će biti obavljena u dogledno vrijeme‘, dodao je.

Marten (35) i Gordon (48) uhićeni su ranije ovog tjedna nakon što su nestali početkom siječnja. Vjerovalo se da su otišli s novorođenčetom.

U utorak je londonska policija rekla u priopćenju da je par prvobitno uhićen pod sumnjom za zanemarivanje djeteta, ali se kasnije počelo sumnjati da su počinili ubojstvo iz nehaja.

Više od 200 policajaca pretraživalo je područje kako bi našli bebu, a korišteni su i policijski helikopteri, psi tragači, termovizijske kamere i dronovi, nakon što je par uočen i uhićen u ponedjeljak u Brightonu, u južnoj Engleskoj.

‘Ovo je ishod za koji smo se ja i mnogi policajci koji su sudjelovali u potrazi nadali da se neće dogoditi‘, rekao je. ‘Shvaćam da će ova vijest utjecati na mnoge ljude koji pomno prate ovu priču i uvjeravam ih da ćemo učiniti sve što možemo da utvrdimo što se doista dogodilo.‘

Potraga traje od siječnja

Potraga za parom i novorođenčetom započela je početkom siječnja, a policija je objavila nekoliko apela i ponudila nagradu od 10.000 funti za informacije koje bi dovele do njihovog pronalaska.

Marten je kći plemića Napiera Martena, filmskog i glazbenog producenta. U audio pozivu svojoj kćeri, koji je prošli mjesec objavio britanski novinski list The Independent, Napier Marten je rekao da je Constance bila ‘jako voljena, bez obzira na okolnosti‘, dodajući da je obitelj duboko zabrinuta za nju i dobrobit njezina djeteta.

‘Draga Constance, iako smo trenutno otuđeni, spreman sam, kao što sam uvijek činio i kao što je obitelj uvijek činila, učiniti sve što je potrebno za tvoj siguran povratak k nama. Preklinjem vas da nađete način da sebe i svoje dijete što prije predate policiji kako biste vi i on ili ona bili zaštićeni. Tek tada može započeti proces ozdravljenja i oporavka, koliko god dugo trajao, koliko god bio težak‘, dodao je.

Detektiv Basford je rekao da je pregledano više od 630 sati snimaka sigurnosnih kamera i da je policija primila više od 350 dojava raznih osoba.

Policijske istrage su 5. siječnja identificirale Martena i Gordona kao putnike u automobilu koji se zapalio na autocesti u gradu Boltonu na sjeverozapadu Engleske.

Par nije bio na mjestu događaja i većina njihovih stvari je uništena u požaru, objavila je policija.

Neki su ih ljudi vidjeli u danima nakon nestanka, no nakon toga im se gubi svaki trag.

Par i njihova beba su sigurno otišli s autoceste, a policija je pomoću dojava i snimaka sigurnosnih kamera mapirala njihovo kretanje kroz razne britanske gradove i mjesta.

Dana 7. siječnja, par je viđen u Londonu s prekrivenim licima kako napuštaju taksi s narančastom torbom i dječjim kolicima.

Gotovinom su platili razne stvari, uključujući šator za dvije osobe, dvije vreće za spavanje i dva jastuka, zbog čega su se detektivi bojali da su kampirali ili spavali u teškim uvjetima, u vrijeme niskih temperatura.

Par je kasnije tog dana bacio kolica i druge predmete i nastavio svoje putovanje sve do uhićenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:04