PRONAĐENA U BUNARU

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA BEBOM KOJU JE OTEO MAJMUN Ljudi su bijesni, no životinje nemaju izbora jer su im šume i staništa uništeni

 Altaf Hussain / REUTERS

Problem majmuna u Indiji koji sve češće borave u naseljenim mjestima i kradu hranu eskalirao je ovog vikenda kad je jedan majmun oteo bebu od majke i pobjegao s njom. Policija ju je pronašla idući dan na dnu bunara nedaleko od kuće.

Majmun je oteo novorođenče dok je ležalo kraj majke u selu Talabasta u indijskoj državi Orissa. U potrazi je pomoglo i 2000 lokalnih stanovnika, no beba stara samo 15 dana pronađena je mrtva.

‘Beba je spavala kraj majke kad ga je majmun navodno uzeo i otrčao s njom. Majka je odmah počela vikati i uzbunila sve oko sebe, no životinja je već pobjegla s bebom i nestala iz vidokruga’, rekao je policajac PC Pradhan, piše 9news.

Tijelo bebe pronašli su članovi obitelji u nedjelju. ‘Ovo se zasad uzima kao neobjašnjiva smrt, obavit ćemo autopsiju. Na lijevoj ruci bebe vidljive su masnice i ozljede. Moguće je da je beba ispala majmunu iz šaka i umrla prilikom pada u bunar’, rekli su službenici.

Bijesni stanovnici i članovi obitelji protestirali su ispred Vladinog ureda zahtijevajući provođenje mjera koje će spriječiti daljnji rast populacije majmuna u regiji.

‘Majmuni na ovom području predstavljaju veliku opasnost. Kradu hranu od prolaznika ili iz domova ljudi, čak otvaraju frižidere da bi došli do hrane. Evo, upravo u ovom trenutku na krovu mog ureda sjedi između 20 i 25 majmuna’, rekao je Pradhan.

Majmuni su u indijskim gradovima i selima sve veći problem. Međutim, aktivisti za prava životinja i stručnjaci upozoravaju već godinama da je pustošenje šuma i prirodnih staništa životinja ostavilo majmune bez dovoljno izvora hrane pa ih tjera da nove izvore potraže u ljudskim naseljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 19:03