OTMICA ILI UBOJSTVO?

Tragičan kraj potrage za nestalim dvogodišnjakom: Kosti su pronađene pet km od kuće njegova djeda...

Njegovi ostaci su pronađeni u jednom alpskom selu, gotovo devet mjeseci nakon što je prvi put nestao

Emile Soleil

 Mourad Allili/Sipa Press/Profimedia/Mourad Allili/sipa Press/profimedia

Francuska je policija objavila tragične informacije vezane uz slučaj nestalog dvogodišnjeg dječaka u Francuskoj.

Naime, Emile Soleil nestao je prošle godine, ali policija je danas objavila da su njegovi ostaci pronađeni u jednom alpskom selu, gotovo devet mjeseci nakon što je prvi put nestao.

U priopćenju koje su u nedjelju objavili državni odvjetnici navodi se da "genetska analiza potvrđuje da kosti pripadaju Èmileu".

Dodaje se da je u tijeku i "kriminalistička obrada", a policija vrši "dodatna istraživanja" na području gdje su ih zatekli. Mjesto potrage udaljeno je 3,2 kilometra zračne linije od kuće u Haut-Vernetu, selu južno od Grenoblea, gdje je Émile zadnji put viđen sa svojim djedom, Philippeom Vedovinijem.

image

Emile Soleil

Mourad Allili/Sipa Press/Profimedia/Mourad Allili/sipa Press/profimedia

Od tada nije bilo traga Émileu, a istražitelji su odbili isključiti bilo kakvu teoriju o tragediji, uključujući otmicu i ubojstvo. Émile je službeno bio pod brigom gospodina Vedovinija na dan njegova nestanka, jer su njegovi roditelji taj dan baš odlučili "odmoriti".

Jedan od svjedoka je vidio Emileovog djeda kako siječe drva ispred svoje kuće otprilike u vrijeme kada se smatra da je Émile odlutao. Nije bilo trenutačnih komentara o otkriću kostiju Émileine obitelji, koji su svi bili na misi povodom uskrsne nedjelje kada je informacija izašla u javnost.

Potraga za Émileom pokrenuta je odmah čim je dječak nestao, a glavni tužitelj Rémy Avon, koji vodi sudsku istragu o Émileinom nestanku, rekao je da se razmatraju mogućnosti da je Émile ubijen, otet ili upleten u neku vrstu nesreće.

Potvrdio je da je kuća Émileinih roditelja, u južnom gradu La Bouilladisse, blizu Marseillea, pretražena još u srpnju, dok su kuće bake i djeda u blizini, te u Alpama, također pretresene, piše Mirror.

Inače, Émileova obitelj pozvala je ljude da se mole Benoîteu Rencurelu, francuskom pastiru za kojeg se tvrdi da mu se ukazala Djevica Marija, nekoliko puta između 1664. i 1718. godine. Stanovnici Verneta u međuvremenu su to mjesto nazivali ukletim te "selom prokletih" zbog njegovih poveznica s katastrofom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 16:58