OBITELJ JE SHRVANA

TRAGIČAN KRAJ VELIKE POTRAGE: Misteriozno nestala studentica (21) pronađena je mrtva. Za 'putovanje života' štedjela je dvije godine...

 
Amelia Bambridge
 Georgie Bambridge / VIA REUTERS

Tijelo britanske turistkinje Amelije Bambridge pronađeno je u moru, gotovo 50 kilometara dalje od mjesta s kojeg je nestala, objavila je kambodžanska policija. Pronašli su je blizu granice s Tajlandom nakon što je nestala s otoka Koh Rong. Intenzivna je potraga trajala osam dana.

Obitelj 21-godišnjakinje već je neko vrijeme strahovala da se djevojka utopila. Tijelo je prevezeno na autopsiju, a policija ju je identificirala po tetovaži i odjeći koju je nosila kad je zadnji put viđena, piše Daily Mail.

Amelijina obitelj bila je uz policiju i spasilačke službe kad su im pronašli kćer. Prema prvim pretpostavkama djevojka se utopila, no autopsija će pokazati službeni uzrok smrti. Zamjenik zapovjednika mornarice Tea Sokha rekao je da su im za lokaciju tijela javili lokalni ribari koji su je uočili u prolazu.

Amelijinu smrt potvrdio je i njezin brat Harry Bambridge dok su odvozili tijelo na autopsiju.

- Upravo sam je vidio i mogu potvrditi da je to moja sestra Amelia. Jako mi je žao, ništa nisam htio više od toga da je nađu živu i zdravu. Kad se idući put vidimo, na nebu, ja častim - poručio je shrvani Harry.

British tourist Amelia Bambridge on a train in Berlin, Germany in March 2019, in this image obtained via social media. Amelia Bambridge/Hannah Clark via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
Hannah Clark / AMELIA BAMBRIDGE/HANNAH CLARK
Amelia Bambridge

Bambridge je posljednji put viđena na beach partyju na otoku Koh Rong prošle srijede. Zaposlenici privatnog lokala gdje se održavao tulum, pronašli su njezin ljubičasti ruksak, telefon i bankovne kartice jutro nakon što je nestala. Obitelj se zabrinula i prijavila nestanak jer se taj dan nije odjavila iz hostela kao što je trebala.

Više od stotinu vojnika, pripadnika mornarice, policije i drugih stručnih službi, kao i volontera i rođaka uključili su se u pretragu mora i kopna. U jednom je trenutku policija na ispitivanje privela šestoricu muškaraca, no pokazalo se da nisu povezani s nestankom Britanke.

British tourist Amelia Bambridge poses in Prague, Czech Republic in July 2019, in this image obtained via social media. Amelia Bambridge/Georgie Bambridge via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
Georgie Bambridge / VIA REUTERS
Amelia Bambridge

Amelia je za ovo putovanje života štedjela dvije godine dok je radila u banci. Na put je krenula 27. rujna, a prvo je posjetila Vijetnam. Javila se mlađoj sestri Georgie s kojom je veselo pričala na telefon, no već isti dan je nestala. Rekla je da joj je ovo njezino prvo veliko solo putovanje i da se ‘zabavlja kao nikad u životu’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:43