PAO JE U GORJU

TRAGIČNA NESREĆA OBEZGLAVILA TAJVANSKU VOJSKU U padu helikoptera poginuo načelnik glavnog stožera oružanih snaga i još tri generala

U krugu: Shen Yi-ming
 Handout/Yilan County Fire Department / AFP

Načelnik glavnog stožera tajvanskih oružanih snaga i sedmorica časnika poginuli su u četvrtak u padu helikoptera, priopćilo je ministarstvo obrane.

General Shen Yi-ming, načelnik glavnog stožera oružanih snaga, bio je među osmoricom visokih časnika tajvanske vojske - među kojima su bila trojica generala - koji su poginuli u toj nesreći.

Njihov helikopter Black Hawk srušio se u gorju blizu Taipeja. U njemu je bilo trinaest ljudi.

U trenutku nesreće 62-godišnji general i ostali putnici u helikopteru išli su u posjet vojnicima stacioniranim u bazi o okrugu Yilanu, na sjeveroistoku otoka, u okviru redovite zadaće.

"Petorica su preživjela, a osmorica njihovih kolega su poginula. Teško nam je, izražavamo sućut njihovim obiteljima", rekao je novinarima zapovjednik tajvanskih zračnih snaga Hsiung Hou-chi.

Ured tajvanske predsjednice Tsai Ing-wen objavio je da je ona u sljedeća tri dana otkazala sva događanja u vezi s predsjedničkom kampanjom. Izbori se trebaju održati 11. siječnja.

"Kao vrhovna zapovjednica oružanih snaga, predsjednica Tsai i njezin ured usredotočit će se na akciju spašavanja i pokušati utvrditi uzroke nesreće", navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:53