TUGA U SUSJEDSTVU

Tragična noć u BiH: Izgorjela tvornica, u kojoj je radilo gotovo 100 radnika, dvije kuće i štala

Vatra je izbila popodne u skladišnim prostorijama kompanije ‘Eko trstika’ u mjestu Ljubić kod Viteza
Ilustracija
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

U velikome požaru koji je izbio u četvrtak nedaleko od Viteza potpuno je izgorjela tvornica za obradu drveta, proizvoda od pluta i pletarskih materijala u kojoj je radilo gotovo 100 radnika, dvije obiteljske kuće i više štala, a jedan je gasitelj ozlijeđen, izvijestili su lokalni mediji.

Vatra je izbila popodne u skladišnim prostorijama kompanije ‘Eko trstika’ u mjestu Ljubić kod Viteza, te se brzo proširila na ostatak objekta. Ova kompanija zapošljava stotinjak radnika koji su uglavnom iz toga mjesta. Ni oni nisu mogli zaustaviti vatrenu stihiju koja je progutala objekt i pogone u kojima se izrađuju proizvodi od drveta, pluta te slame i pletarskih materijala.

Uz pogone ove kompanije izgorjele su i dvije obiteljske kuće, te više štala i pomoćnih objekata. Zbog iznimno uskih i zakrčenih ulica vatrogasci su kasnili s intervencijom. U pomoć gasiteljima iz Viteza pristigle su i kolege iz susjednih općina. Ozlijeđen je jedan vatrogasac iz Viteza koji je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Prve štete procjenjuju se na više milijuna maraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 23:47