POŽAR U SUSJEDSTVU

Tragična pogibija rastužila Italiju: Na policajku koja je dobrovoljno gasila požar palo izgorjelo drvo

Veliki entuzijazam koji je Elena uložila u svoj rad uvijek će biti primjer svima, rekao je načelnik policije u Prepottu Lamberto Giannini

Požar u Italiji

 Federico Scoppa/AFP

Pripadnica civilne zaštite Elena Lo Duca (56) poginula je tijekom očevida na talijanskoj strani opožarenog područja, objavili su talijanski mediji.

Na nju je, kako navode lokalni talijanski mediji, palo izgorjelo drvo. Ističu kako je Lo Duca obavljala očevid, a zatim ju je zgnječilo drvo. Lo Duca je inače bila policajka, koja je ujedno i volontirala za civilnu zaštitu.

Načelnik policije u Prepottu Lamberto Giannini istaknuo je da je taj tragični događaj rastužio cijelu policiju.

"Veliki entuzijazam koji je Elena uložila u svoj rad uvijek će biti primjer svima. Zbog ovog teškog gubitka obitelji izražavam sućut u ime svih muškaraca i žena državne policije", rekao je načelnik policije Giannini.

Podsjetimo, veliki požar na slovenskom Krasu uz granicu s Italijom ne smiruje se i dalje, o čemu svjedoče dramatične priče mještana koji stanje opisuju kao "očajno" dok zajedno s vatrogascima pokušavaju spasiti "što se spasiti dade".

Požari na zapadu Slovenije traju već peti dan, a najrazorniji koji se prije dva dana proširio iz Italije uništio je dosad više od dvije tisuće hektara.

Na gašenju najvećeg požara u povijesti Slovenije angažirani su vatrogasci iz većeg dijela države, a Italija, Hrvatska, Austrija i Slovačka poslale su u pomoć helikoptere i kanadere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:43