ŽIVOTNA DRAMA

TRAGIČNA PRIČA NEKAD SRETNOG PARA Dvoje male djece je ostalo bez oca, a majka im boluje od smrtonosne bolesti

 Facebook

LONDON - Clare i Paul Coulston bili su sretan par s dvoje djece, sigurnim poslovima i brojnim prijateljima, kada ih je zadesila velika nesreća - liječnici su kod oboje dijagnosticirali smrtonosne, neizlječive bolesti.

Claire su dijagnosticirali agresivan rak jednjaka 2009. godine, sa šansama za preživljavanje od samo 30 posto. Tri godine kasnije, kod Paula su liječnici otkrili progresivnu bolest motornih neurona, i rekli mu da će živjeti najviše još pet godina.

Paul je jučer preminuo, dok se Clare i dalje bori sa svojom bolešću.

U protekle tri godine, Clare i Paul, koji su se upoznali i zaljubili još na sveučilištu, učinili su sve u svojoj moći kako bi zbrinuli svoju kćer Evelyn (7) i sina Finlayja (9) nakon što oboje preminu.

Clare je radila kao policijska narednica prije dijagnoze, dok je Paul bio učitelj u školi.

Na Facebook stranici posvećenoj traženju pomoći za obitelj danas je objavljena vijest kako je Paul sinoć preminuo.

- Njegova supruga Clare i brat Alan bili su s njim. Svi smo još uvijek u potpunom šoku. Paul je dotakao brojne živote i snažno se borio proteklih godina kako bi podigao svijest o bolesti motornih neurona, i sudjelovao u iscrpljujućim bolničkim istraživanjima kako bi pomogao u pronalaženju lijeka za druge.

- Znali smo da mu je preostalo najviše pet godina života, i znali smo da će doći do ovoga jednog dana, no koliko god se pripremali za to nikad niste spremni, stajalo je u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 04:00