AVION SE SRUŠIO U RIJEKU

TRANSASIA NUDI OBITELJIMA ŽRTAVA POLA MILIJUNA DOLARA ODŠTETE 'Valjda ćemo se uspjeti nagoditi'

(FILES) This file photo February 4, 2015 shows rescue personnel searching for passengers from the wreckage of a TransAsia ATR 72-600 turboprop plane that crash-landed into the Keelung river outside Taiwan's capital Taipei in New Taipei City. Taiwan's TransAsia Airways announced on February 11, 2015 that it would pay nearly half a million USD in compensation to relatives of each of the victims of a dramatic plane crash earlier this month. AFP PHOTO / FILES / SAM YEH
 SAM YEH/AFP

Tajvanska aviokompanija TransAsia Airways objavila je kako će isplatiti gotovo pola milijuna dolara odštete obiteljima žrtava koje su poginule u avionskoj nesreći 4. veljače.

Ponuda od 14,9 milijuna tajvanskih dolara svakoj obitelji došla je sedam mjeseci nakon što je kompanija sličnu svotu isplatila obiteljima 48 putnika preminulih u drugoj avionskoj nesreću, u srpnju 2014.

Let GE235 TransAsije srušio se prošle srijede nekoliko minuta nakon što je poletio iz taipeijske zračne luke Songshan.

Snimka nesreće snimljena iz automobila koji su u tome trenutku prelazili most pokazuje kako je zrakoplov naglo skrenuo, krilom udarajući u taksi te most prije nego što se srušio u rijeku Keelung.

U avionu su bila 53 putnika i pet članova posade, a najmanje 42 je poginulo.

Ponuda o odšteti došla je nakon privatne rasprave između aviokompanije i predstavnika obitelji žrtava.

- Nadamo se da ćemo se uspjeti nagoditi s obiteljima. Potpuno razumijemo da će im biti teško na prvu prihvatiti ponudu. No ipak se nadamo da će ju razmotriti - kazala je glasnogovornica TransAsije.

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili što je uzrokovalo nesreću, no snimke iz crne kutije dokazuju kako je desni motor otkazao dvije minute nakon polijetanja. Analitičari su kazali kako je pilot možda prouzročio nesreću jer je ručno ugasio krivi motor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:48