ZAKONSKI KAOS

TRANSRODNU OSOBU STRPALI U MUŠKI ZATVOR 'Bili su poput životinja u zoološkom vrtu, svi su se uzbudili, umrla sam od straha...'

 Screenshot

Tara Hudson, 26-godišnjakinja koja je cijeli svoj ‘odrasli’ život provela kao žena, završila je u muškom zatvoru gdje su je omalovažavali, maltretirali i tek nakon peticije koju je potpisalo 150.000 ljudi premještena je u ženski zatvor.

‘Kad sam ušla u zatvor, kao da je ušla mačka s pet nogu. Bili su poput životinja u zoološkom vrtu, urlali su i lupali po vratima. Većina se uzbudila. Svi su mislili da sam obična cura, a ženu nisu vidjeli dugo vremena’, ispričala je Tara za britanski Sun.

U zatvoru su je pregledavali i prepipavali muški čuvari , dali joj mušku odjeću dok su uzbuđeni zatvorenici urlali, a onda i počeli dobacivati izrazito uvredljive komentare.

Vizažistica je prebačena nakon tjedan dana u ženski zatvor Eastwood Park, a odluka je donesena dva tjedna nakon što su dvije transrodne osobe, Vikki Thompson (21) i Joanna Latham (38) pronađene mrtve u muškim ćelijama.

Tara trenutno prolazi hormonalnu terapiju, a uskoro planira i potpunu promjenu spola. Međutim, u muški su je zatvor poslali jer joj je u putovnici još uvijek naveden spol ‘muško’ i tek mora tražiti potvrdu da je transrodna osoba.

U ženskom je pak zatvoru smještena u ćeliju do osuđene ubojice Shaune Hoare, no Tara odbija komunikaciju s njom. Naime, Shauna u zatvoru ima djevojku koja je osuđena za pedofiliju nakon afere sa 14-godišnjom djevojčicom.

Tara u zatvoru mora provesti 12 tjedana jer je udarila šefa kafića, Christophera Dyera, koji ju je htio izbaciti zbog pijanog stanja. No, čak se i on zalagao da je premjeste u ženski zatvor.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:34