KAO U HOROR FILMU

Tražila je prijatelja pa skrenula na pogrešnu adresu. Vlasnik je izašao iz kuće i ubio je, no tu nije bio kraj...

Završili su u ruralnom području s makadamskim cestama gdje nema interneta ni mobilnih usluga

Kevin Monahan i žrtva Kaylin Gillis

 Washington County Sheriff‘s Office/GoFundMe

Mlada žena koja je tražila kuću prijatelja u sjevernom dijelu države New York upucana je i ubijena nakon što su ona i njezini prijatelji krivo skrenuli, objavila je policija u ponedjeljak.

Kaylin Gillis (20) vozila se u automobilu u okrugu Washington u subotu navečer s još tri osobe, rekao je šerif okruga Washington Jeffrey Murphy.

Prijatelji su skrenuli u prilaz na Patterson Hill Roadu u Hebronu, ali su brzo shvatili svoju pogrešku i pokušali otići. No u tom je trenutku na terasu kuće izašao vlasnik i ispalio dva metka na vozilo. Jedan od tih metaka pogodio je 20-godišnjakinju.

"To je vrlo ruralno područje u kojem su tijekom noći prilazi kućama često slabo osvijetljeni, ima makadamskih cesta, nema puno mobilnih usluga ili bilo koje vrste interneta", rekao je šerif.

Grupa prijatelja je pokušala nazvati 911, ali su se morali voziti osam kilometara do Cemetery Roada u Salemu da bi mogli uputiti poziv, dodao je šerif. Medicinsko osoblje koje je došlo na mjesto pucnjave nije uspjelo spasiti djevojku.

"Nitko iz grupe nije izašao iz vozila niti je pokušao ući u Monahanovu kuću prije nego što je otvorio vatru", kazao je šerif.

Na mjesto pucnjave ubrzo je stigla i policija, no vlasnik kuće Kevin Monahan (65), nije bio kooperativan.

"Nije htio izaći i razgovarati. Imali smo malu situaciju", opisao je šerif.

Nakon sukoba koji je trajao više od sat vremena, Monahan se predao. Optužen je za ubojstvo drugog stupnja.

Gillis je ubijena dva dana nakon što je Ralph Yarl (16) upucan i ranjen nakon što je pokucao na pogrešna vrata u Kansas Cityju, u državi Missouri. Osumnjičenik u slučaju tinejdžera isprva je pušten, ali je kasnije optužen za dva kaznena djela.

Missouri je jedna od 30 država s takozvanim "stand your ground" zakonima koji dopuštaju vlasnicima nekretnina da prvi pucaju, a kasnije postavljaju pitanja. New York nije jedna od tih država.

Bijelac koji je pucao u crnog tinejdžera optužen

Tužitelji su u ponedjeljak optužili 84-godišnjeg bijelca iz Kansas Cityja za dva kaznena djela zbog pucanja u crnog tinejdžera koji je išao po mlađu braću i prišao pogrešnoj kući.

Andrew Lester optužen je za napad koji bi mogao donijeti kaznu doživotnog zatvora jer je pucao u Ralpha Yarla (16) na pragu svoje kuće oko 22 sata. prošlog četvrtka, rekao je tužitelj.

"Mogu vam reći da je slučaj imao rasnu komponentu", rekao je tužitelj okruga Clay Zachary Thompson na konferenciji za novinare, no mediji prenose da optužnica ne sadrži zločin iz mržnje.

Lester je ispalio dva hica kroz staklena vrata iz revolvera, rekao je tužitelj. Yarl, koji je pogođen u glavu i ruku, nije prešao prag, rekao je Thompson, dodajući da se nije činilo da su u tom susretu razmijenjene riječi.

Yarl je rekao policiji u bolnici da mu je muškarac rekao: "Ne dolazi ovamo", izvijestili su lokalni mediji pozivajući se na sudske dokumente.

Lester je istražiteljima rekao da je bio "nasmrt prestrašen" zbog Yarlove veličine i vlastite nesposobnosti da se brani u dobi od 84 godine.

Istražiteljima je rekao da je bio u krevetu kada je čuo zvono na vratima i zgrabio oružje prije nego što je otvorio vrata.

Tinejdžer se u ponedjeljak oporavljao kod kuće, rekla je njegova obitelj.

Za Lesterom je izdan nalog za uhićenje uz jamčevinu od 200.000 dolara.

Vlasnik kuće prvo je priveden i stavljen u 24-satni pritvor no pušten je u jer se čekao razgovor s Yarlom i prikupljanje forenzičkih dokaza, rekla je šefica policije Kansas Cityja Stacey Graves.

Njegovo puštanje pomoglo je u raspirivanju dvodnevnih prosvjeda.

Prosvjednici su se ponovno okupili u ponedjeljak kod prizemnice osumnjičenika uzvikujući "Životi crnaca su napadnuti" i "Ustanite, uzvratite udarac", pokazali su videosnimci na internetu.

"Niti jedno dijete ne bi trebalo živjeti u strahu da će biti ustrijeljeno je pozvonilo na pogrešna vrata", tvitala je potpredsjednica Kamala Harris reagirajući na pucnjavu.

Predsjednik Joe Biden razgovarao je telefonom s Yarlom, rekao je u ponedjeljak visoki dužnosnik administracije.

Obiteljski odvjetnik Ben Crump u ponedjeljak je zahtijevao da se vlasnik kuće uhiti i optuži za pokušaj ubojstva tinejdžera kojeg je njegov školski okrug opisao kao "izvrsnog učenika i talentiranog glazbenika".

Missouri ima zakon koji dopušta vlasnicima kuća korištenje fizičke sile kako bi se obranili od osumnjičenih uljeza.

Zakon kaže da osoba ne može upotrijebiti smrtonosnu silu osim ako razumno vjeruje da je to potrebno kako bi zaštitila sebe ili drugu osobu od smrti ili ozbiljne tjelesne ozljede ili mogućeg kaznenog djela. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:04