VRHUNSKI UVJETI

'TRAŽILI SMO DA NAM PRESTANU SLATI TORTE!' Pogledajte kako izgleda luksuzna svakodnevica ljudi zatvorenih u hotel-karantenu

 
 thequarantinecanteen_nz / INSTAGRAM

Par u karanteni u hotelu Novotel Auckland Airport dokumentira svoju svakodnevicu koja uključuje dostavu vrhunski pripremljene hrane u sobu, hladnjake pune torti i slastica te šetnji na otvorenom te svojim objavama na društvenoj mreži Instagram drugim korisnicima pravi zazubice, piše The Guardian.

Na profilu "thequarantinecanteen_nz" (u slobodnom prijevodu na hrvatski: novozelandska karantenska kantina) za sada je zabilježeno 13 dana boravka u karanteni u spomenutom hotelu sa četiri zvijezdice, karanteni koju je uvela premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

Većina osoba u karanteni su Novozelanđani budući da je ta zemlja još sredinom ožujka zatvorila svoje granice i strancima zabranila ulaz u zemlju. Dobar dio od 1.400 slučajeva zaraze koronavirusom u Novom Zelandu povezan je s međunarodnim putovanjima i dolascima u zemlju. Novi Zeland broji nešto manje od pet milijuna stanovnika, a uveo je neke od najstrožih restrikcija na svijetu.

I dok, primjerice, iz Australije dolaze priče o teškim uvjetima u obveznim karantenama, obvezna karantena u Novom Zeland predmet je zavisti. Tome su zasigurno doprinjele i fotografije koje je par koji stoji iza Instagram profila Novozelandska karantenska kantina.

"Vlada ima problem s tortama", napisali su u jednoj objavi autori bloga te dodali da je cijeli proces bio "zaista impresivan".

Par je tako 13. dana karantene doručkovao poširana jaja povrh miješanog graha s chorizo kobasicom te zobenu kašu sa začinjenim jabukama i bademima. Sedmog su, pak, dana za ručak dobili fritaju s gljivama uz krupir na maslacu, zelenu salatu s francuskim dresingom, bananu, pogačicu od sira s maslacem, kolibri tortu i limenku Coca-Cole.

Među obrocima koji su im posluženi ističu se sporo kuhani goveđi gulaš, crvena curry piletina s rižom i mangom, asortiman svježih salata poput onih od cikle i fete, kupusa te Cezarove.

Autori bloga, koji su za sada anonimni, rekli su da su se tijekom boravka u karanteni udebljali tri kilograma. Šetnje parkiralištem u pratnji sigurnosnog osoblja obližnje zračne luke dođu im kao dobra rekreacija, ali nedovoljna da sagore sve te slasne kalorije.

"Zamoljeli smo kuhinju da nam prestane slati torte", napisali su autori. "Počele su nam predstavljati problem."

Autori su naveli da su svi oni koji u Novotelu borave u karanteni prethodno mogli slobodno hodati po parkiralištu, ali da im je ta mogućnost ukinuta kada je netko navodno pokušao pobjeći. Blogeri kažu da na dan hodaju 45 minuta te da ostatak dana provode gledajući televiziju, radeći školske zadatke s djecom te čitajući knjige iz hotelskog predvorja.

Liječnici im zdravlje kontroliraju svaki dan.

"Socijaliziranje u hodnicima nije dozvoljeno, a odlasci u druge sobe strogo su zabranjeni", dodali su autori. "Prijatelje je, međutim, lako steći na parkiralištu. Svi su podijeljeni u neke grupice, kao da smo u srednjoj školi."

Par je dodao da je atmosfera u hotelu prijateljska i opuštena, ali da je obiteljima s djecom teže nego samcima i parovima.

U ovom trenutku u hotelskim karantenama u Novom Zelandu boravi više od 2.000 ljudi, a vlada je rekla da će platiti sve račune koje naprave osobe u karanteni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:51