UŽAS U NJEMAČKOJ

Trčao kroz vagone, prijetio i uništavao, a onda je oružjem nalik sjekiri napao djevojku (17)

Protrčao je kroz nekoliko vagona prije nego što je policija obaviještena o remećenju javnog reda i mira
 Vdwi Automotive/Alamy/Alamy/Profimedia/Vdwi Automotive/alamy/alamy/profimedia

Muškarac u Njemačkoj je predmetom nalik na sjekiru nanio teške tjelesne ozljede 17-godišnjoj djevojci nakon što je prijetio putnicima u vlaku, rekla je policija u petak.

Tridesetsedmogodišnjak se u gradu Gubenu, na granici s Poljskom, ukrcao u vlak koji je putovao između istočnih njemačkih gradova Frankfurta na Odri i Cottbusa.

Muškarac, kojeg je policija identificirala kao poljskog državljanina, protrčao je kroz nekoliko vagona prije nego što je policija obaviještena o remećenju javnog reda i mira.

Oštetio je dijelove interijera i uništio ekrane.

Muškarac je potom predmetom nalik na sjekiru napao 17-godišnju djevojku i ozlijedio joj glavu, rekao je glasnogovornik policije.

Policijski službenici koji su se ukrcali u vlak oduzeli su mu metalno oruđe.

Žrtva je prebačena u bolnicu, no njene ozljede nisu opasne po život.

Osumnjičeni se nalazi u pritvoru radi ispitivanja.

Policija nije pružila daljnje pojedinosti o incidentu, ali je rekla da trenutno ne postoje naznake da je zločin religijski ili politički motiviran.

Palestinac je u veljači nožem izbo nožem nekoliko putnika u vlaku koji je putovao od sjevernog njemačkog grada Kiela do Hamburga.

Dvoje ljudi je poginulo, petero drugih je ozlijeđeno. Osumnjičenik, koji je od ranije poznat policiji, nedugo prije toga bio je pušten iz pritvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 19:58