HOROR

Treći najveći grad na svijetu postao je grad duhova, robopsi na ulicama urlaju na građane

Četveronožni "robopsi" imaju na leđima pričvršćene zvučnike iz kojih trešte upute: ‘Nosite maske, često perite ruke...‘
 Hector Retamal

Od 28. ožujku u Šangaju na snazi je strogi lockdown zbog brzog širenja koronavirusa. Više od 2000 članova medicinskog osoblja stiglo iz drugih dijelova Kine u grad od 26 milijuna stanovnika kako bi pružilo logističku potporu vlastima.

Vlasti su čak angažirale i pse robote koji stanovnike podsjećaju na epidemiološke mjere koje su na snazi.

Četveronožni "robopsi" imaju na leđima pričvršćene zvučnike iz kojih trešte upute: 'Nosite maske, često perite ruke, provjeravajte temperaturu'.

image
Hector Retamal
image
Hector Retamal
image
Hector Retamal

Kako bi što prije uveli strogi lockdown angažirali su i dronove, a objavljena je i snimka drona koji lebdi iznad parka i preko zvučnika upozorava ljude da se moraju razići: 'Molim vas, smjesta se zaputite doma ili ćete biti kažnjeni sukladno zakonu'.

Šangaj je prijavio 8581 asimptomatski slučaj covida-19 i 425 simptomatskih slučajeva za 3. travnja. Također je zamolio stanovnike da se samotestiraju u nedjelju.

image
Hector Retamal
image
Hector Retamal
image
Str

Iako je epidemija mala prema svjetskim standardima, grad je postao test kineske strategije eliminacije bolesti koja se temelji na testiranju, praćenju i karanteni svih pozitivnih slučajeva i njihovih bliskih kontakata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:17