OBJAVLJENA SNIMKA

Tri kupača poginula u eksploziji u Odesi: ‘Kupanje je opasno po život, mine su posvuda!‘

Nesreća se dogodila kada je nekoliko ljudi s gradilišta zanemarilo prepreke i znakove upozorenja na plaži i otišlo se kupati u more

Prizor iz Odese, ilustracija

 Yulii Zozulia/Nurphoto Via AFP

Tri civila izgubila su život, a dva su ranjena u eksploziji naprave dok su plivali u Crnom moru u južnoj ukrajinskoj regiji Odesi, priopćila je u ponedjeljak lokalna policija.

Nesreća se dogodila u nedjelju kada je nekoliko ljudi, radeći na gradilištu, zanemarilo prepreke i znakove upozorenja na plaži i otišlo se kupati u more.

"U vodi su, uslijed eksplozije nepoznatog predmeta, smrtno stradala tri muškarca u dobi od 25, 32 i 53 godine", stoji u pisanom priopćenju policije.

Dodaje se da su još jedan muškarac i žena ranjeni.

Bjeloruski medij Nexta objavio je snimku eksplozije koju je snimila nadzorna kamera te prenosi da se radi o eksploziji mine.

Ukrajinske vlasti zatvorile su morske plaže zbog mina ili topničkih granata iz rata s Rusijom i granatiranja ruskih snaga.

Ukrajinska vojska također je postavila mine duž obale u slučaju ruskog amfibijskog napada nakon invazije Moskve 24. veljače, ogradivši ulaze na plažu crvenom i bijelom trakom kako bi osigurali da civili ne budu ozlijeđeni.

"Još jednom naglašavamo: kupanje u regiji Odesa sada je opasno i zabranjeno", rekla je regionalna policija.

"Na plaže i obale regije postavljene su eksplozivne naprave".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:07