IZVANTJELESNO ISKUSTVO

Tri puta mjesečno ‘umre‘ i razgovara s mrtvima: ‘Srela sam Isusa Krista. Imamo prisan odnos‘

Beverley Gilmour kaže da takva bizarna iskustva i susrete s mrtvim ljudima doživljava nakon traumatske ozljede mozga

Walt Disney i Isus Krist

 Profimedia

Može li se komunicirati s mrtvima? Pitanje je to na koje ljudi već stoljećima traže odgovor, no bez nekog uspjeha.

Međutim, komunikacija s onim svijetom za Beverley Gilmour nije samo ideja koji se prodaje u znanstvenofantastičnim filmovima. Za nju, to je stvarnost.

Ova 57-godišnjakinja, koja je u svojim 20-im godinama pretrpjela traumatsku ozljedu mozga, tvrdi da je tijekom izvantjelesnog iskustva upoznala, među ostalima, Walta Disneya i Isusa Krista.

Ova majka troje djece iz Birkenheada u Engleskoj, kaže da je razvila ‘prisan odnos‘ s Isusom otkad su se prvi puta sreli još u 80-ima.

Gilmour kaže da takva bizarna iskustva i susrete s mrtvim ljudima doživi oko tri puta mjesečno.

Tvrdi da su joj liječnici dijagnosticirali poremećaj svijesti - izraz koji se koristi za osobe u komi i vegetativnom stanju.

Pacijenti s ovim stanjima obično ne mogu komunicirati, iako to može varirati ovisno o težini stanja.

Izvantjelesna iskustva su, međutim, poznata, ali nedovoljno shvaćena pojava.

Iako točni uzroci mogu varirati, neki stručnjaci kažu da ih mogu izazvati poremećaji mozga, kao i traumatske ozljede mozga.

Opisujući vlastita iskustva, Beverley Gilmour tvrdi da tijekom njih može osjetiti kako joj srce staje i kako joj se tijelo polako gasi.

Kaže da tada osjeća kako fizički napušta svoje tijelo, nakon čega počne komunicirati s preminulima.

Gilmour je sada u pregovorima sa znanstvenicima iz Coma Science Group na Sveučilištu u Liègeu u Belgiji jer radi na doktoratu u kojem istražuje zašto joj se to događa.

Interakcije s Disneyem

Opisujući svoje iskustvo, Gilmour, koja inače nije religiozna, kaže kako se susrela i s Isusom te dodala da je s njim razvila vrlo prisan odnos.

Samoproglašena spiritualistica također kaže da je imala interakcije s Waltom Disneyem, koji je umro 1966. u Kaliforniji

‘Kad sam ga srela, pričao mi je neke priče. Bilo je to u jednoj nevjerojatnoj, vrlo očuvanoj zgradi. Kad sam se vratila iz transa zapisala sam njegove priče i nacrtala slike svega što mi je pokazao‘, rekla je.

‘Pokazao mi je te likove i ja sam u jednom trenutku postala jedan od njegovih likova i proživjela jednu od njegovih priča. Sjedila sam i slušala ga, a on bi se pojavio s tim likovima i rekao bi mi imena tih likova i njihove osobnosti te što su radili u životu, odakle su došli i njihovo podrijetlo.‘

Gospođa Gilmour također tvrdi da je tijekom ovih epizoda susrela svoje mrtve roditelje.

Njezin otac, John Gilmour, umro je u svojim pedesetima od ciroze jetre jer je bio alkoholičar.

‘Prvi put kad sam ga srela izgledao je kao da ima 52 godine, a to je bilo kad je umro. Kad sam ga drugi put srela, izgledao je kao da ima oko 30 godina. Izgledao je tako sretno i blistavo. Kad sam se vratila iz transa, bila sam tako ponosna što je on moj tata.‘

Opisujući još jedno iskustvo sa svojim pokojnim ocem, Gilmour je rekla: ‘Vidjela sam ga i sve je oko nas bilo bijelo. Obraćao mi se, ali je gledao nekako sa strane i rekao mi je: ‘Nauči raditi što ti se kaže, Beverley‘. I to je sve što je rekao‘, rekla je.

‘Izašla sam iz transa i zapitala se: ‘Zar je to to? Neću dobiti brojeve za lutriju?‘

Ambiciozna istraživačica rekla je da njezina iskustva u početku nemaju uvijek smisla i da joj nakon toga može trebati neko vrijeme da ih shvati i poveže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 22:44