PRVA ANALIZA VIDEOZAPISA

Tri sumnjiva detalja na snimkama nadzornih kamera: Tko je djevojka u bijelom s kojom mladić nalik Mateju trči?

Snimke koje je objavio list "Alo" pokazuju mladića bez jakne kako trči u blizini lokala u Beton hali i osobu kako pliva Savom

Velika potraga za Matejom Perišem

 Cropix

Matej Periš iz Splita je nestao u noći između 30. i 31. prosinca, a snimke koje je objavio Alo! pokazuju neobično ponašanje momka koji opisom odgovara nestalom mladiću, piše u ponedjeljak poslijepodne beogradski Blic u prvoj analizi snimaka nadzornih kamera.

Snimke pokazuju mladića bez jakne kako trči u blizini lokala u Beton hali, dok drugi videozapis prikazuje osobu kako pliva Savom i, što je najčudnije, u smjeru koji se udaljava od obale. Na toj snimci nije moguće identificirati osobu ni po spolu, ni po fizionomiji, ali sudeći po zamasima može se pretpostaviti da je riječ o snažnom i dobrom plivaču.

Treća snimka postavlja više pitanja nego što daje odgovora. Na njoj je prikazana Travnička ulica pored Beograda na vodi, koja prolazi tik uz zgradu Geozavoda ka kružnom toku. Na snimci se vide dvije figure kako trče ka kružnom toku. Jedna je očigledno muškarac, a druga najvjerojatnije ženska osoba, sudeći po stilu trčanja, frizuri i odjeći.

Blic navodi kako se na snimkama mogu uočiti tri sporna detalja. Na snimci iz Travničke ulice mladić stasom i frizurom odgovara opisu Mateja Periša, osim u jednoj stvari. On nosi tenisice tamne boje s bijelim đonom, dok na ostalim snimkama mladić nosi tenisice bijele boje. Drugi sporni detalj je vrijeme nastanka snimke koja je snimljena u 1.48, što je 42 minute prije nego što je Matej nestao po izjavama svjedoka. Također, zanimljivo je da je video nastao u Travničkoj ulici, što je na oko kilometar udaljenosti od kluba Gotik, pa je nejasno kako bi i zašto Periš prešao taj put.

Na snimci se vidi da su ovi detalji zabilježeni u 1.48 sati, što je 42 minute prije nego što je, prema izjavama svjedoka, nestao Matej Periš. Ova nelogičnost bi se mogla objasniti i time da je sustav za snimanje netočan.

Sve ove nelogičnosti mogla bi riješiti osoba u bijelom, najvjerojatnije djevojka, koja je snimljena kako trči pored mladića u crnom. Otkrićem njegovog/njenog identiteta znalo bi se je li na ovom videu doista Matej Periš i kako njegovo ponašanje korelira s ostalim snimcima u noći između 30. i 31. prosinca.

Kao što smo izvijestili, Matejev otac Nenad za Slobodnu Dalmaciju je izjavio kako je siguran da je na snimkama uistinu njegov sin, ali samo na onima na kojima se vidi mladić u trku ulicama, a ne i na onoj na kojoj netko pliva u Savi. Iz srbijanskog MUP-a najavili su da bi se tijekom ponedjeljka trebali oglasiti službenim priopćenjem s najnovijim detaljima o Matejevom nestanku.

Snimke nadzornih kamera koje je objavio tabloid Alo možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:59