NEVJEROJATAN SLUČAJ

Trideset godina su mislili da je mrtav, pronašli ga u susjedovu podrumu, snimke izvlačenja šire se poput požara

Brat otmičara navodno je dojavio detalje nakon što su se posvađali

Omar Bin Omran

 /Screenshot Fb

Muškarac koji je nestao sa 17 godina pronađen je u susjedovom podrumu. Smatra se da ga je susjed oteo prije gotovo 30 godina, piše Sunday World. Žrtva, Omar Bin Omran, nestao je u provinciji Djelfa u Alžiru prije 27 godina i njegova obitelj je svojedobno pretpostavila da je poginuo u civilnom ratu.

image

Omar Bin Omran

/Screenshot Fb

Snimka njegovog izvlačenja iz skrovišta, nakon što je policija pretresla kuću u blizini obiteljske, širi se društvenim mrežama. Policijski dužnosnici su uhitili 61-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je zarobio i oteo Omara.

"Glavno državno odvjetništvo iz Djelfe obavještava javnost da smo 12. svibnja u 20 sati pronašli Omara B., starog 45 godina, u podrumu njegovog susjeda, B.A., starog 61 godinu.", napisali su u priopćenju glavni tužitelji u Djelfi, alžirskom planinskom gradu s populacijom nešto manjom od 500.000 ljudi.

image

Omar Bin Omran

/Screenshot Fb
image

Omar Bin Omran

/Screenshot Fb

Smatra se da je otmičar radio kao državni službenik i živio je sam.

Susjed otetog Omara rekao je za alžirsku TV stanicu Bilad: "Njegova jadna mama umrla je dok je bio u zatočeništvu, a da nije znala što mu se dogodilo, nije znala da je cijelo to vrijeme on zapravo bio tik uz nju."

Alžirski mediji objavili su snimku trenutka kada je Omar otkriven u natkrivenom bunaru ispod sijena na farmi ovaca.

"Prije dva dana, 12. svibnja 2024., ured javnog tužitelja zaprimio je prijavu anonimne osobe koja tvrdi da se Omar bin Omran, koji se vodi kao nestao prije 30 godina, nalazi u kući jednog od svojih susjeda, unutar ovčarnika", rekao je sudski dužnosnik.

Nakon toga je glavni tužitelj naredio policiji da otvori istragu.

"Državno tužiteljstvo je naložilo žrtvi medicinsku i psihološku pomoć, a osumnjičeni će odmah po okončanju očevida biti priveden državnom odvjetništvu", dodao je.

image

Omar Bin Omran

/Screenshot Fb

Dužnosnici su obećali da će se "počinitelju ovog gnusnog zločina" suditi "strogo". Nepotvrđena lokalna izvješća kažu da je žrtvinoj obitelji dojavljeno gdje se Omar nalazi nakon što je brat navodnog otmičara iznio pritužbe na društvenim medijima tijekom rasprave oko nasljedstva.

Omar je rekao da nije mogao pozvati pomoć zbog čini koje je njegov navodni otmičar bacio na njega, navode alžirski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 17:19