DOBILI OTKAZE

Trojica pilota izašli iz hotela unatoč zabrani, pokupili koronu i zarazili 150 ljudi: Odmah su ih najurili

Kompanija je objavila da je došlo do ‘ozbiljnog kršenja‘ pravila kada su bili na prekooceanskim letovima

Osoblje kompanije Cathay Pacific Airways, Ilustrativna fotografija

 Sam Tsang/Zuma Press/Profimedia

Tri pilota aviokompanije Cathay Pacific Airways dobila su otkaz nakon što su se za vrijeme presjedanja u Frankfurtu zarazila koronavirusom. Riječ je o pilotima teretnih aviona zbog kojih je 150 zaposlenika kompanije, uključujući pilote i stjuarde(se), moralo u trotjednu izolaciju jer tako nalažu stroga pravila Hong Konga, u kojem je sjedište kompanije.

Kompanija je objavila da je došlo do "ozbiljnog kršenja" pravila za posadu kada su bili na prekooceanskim letovima te da uključeni pojedinci više nisu zaposlenici tvrtke. South China Morning Post je objavio kako se vjeruje da su piloti napustili svoje hotelske sobe u Njemačkoj, zbog čega su zaposlenici tvrtke i brojni članovi obitelji završili u državnoj karanteni. Aviokompanija je poslala molbu Vladi da isključi neke osobe iz obavezne karantene, rekli su.

U Hong Kongu, gdje je sjedište tvrtke, bilježe niske domaće brojke kada je riječ o zarazi koronavirusom, ali vlada je postrožila mjere zbog importa virusa i mogućnosti da se stanje pogorša. Ova posebna administrativna jedinica drži se strogih pravila koje je uveo Peking, koji provodi suprotnu politiku u odnosu na ostatak svijeta koji se otvara. No, Kina je glavni izvor gospodarskog rasta Hong Konga koji se nada da će zbog stroge provedbe karantena nagnati Kinu da postupno otvori njihovu granicu.

Nakon incidenta s pilotima Cathay Pacific je rekao da će dodatno postrožiti pravila za posadu u inozemstvu. Tvrtka je objavila da su svi zaposlenici cijepljeni i da će uskoro primiti i treću dozu.

Hong Kong ima stroga karantenska pravila, zbog čega je zabilježio drastičan pad posjeta. Tvrtka Cathay Pacific bilježi samo deset posto pretpandemijskog turističkog prometa, a zabilježila je pad u broju putnika od 972 posto u odnosu na 2019. godinu. No, teretni je prijevoz odolijevao i nastavio s dobrim prometom. Zbog toga je ovaj udarac još teži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 16:14