POD TEŠKIM OPTUŽBAMA

Trump došao na sud i napravio cirkus: ‘Ona je odlučila da će me srediti prije nego što je o meni išta znala‘

Trump je u jednom trenutku James etiketirao kao rasisticu te konstatirao da mu se sudi zato što se odlučio ponovno kandidirati na izborima za predsjednika SAD-a

Donald Trump, Alina Habba i Christopher Kise

 BRENDAN MCDERMID/POOL/AFP

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump pojavio se u srijedu pred sudom u New Yorku kako bi se obranio od optužbi za napuhao vrijednost svoje imovine za milijarde dolara kako bi osigurao bolje uvjete kredita i osiguranja, piše CNN.

Prije nego što je ušao u sudnicu, Trump je ustvrdio da je proces protiv njega i njegovih poslovnih partnera koji će se voditi u New Yorku "nastavak najvećeg lova na vještice u povijesti čovječanstva".

image

Donald Trump daje izjavu medijima

Michael M. Santiago/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

Bivši predsjednik SAD-a zatim je napao državnu odvjetnicu tužiteljicu New Yorka Letitiju James, inače članicu Demokratske stranke. "Ona je odlučila da će me srediti prije nego što išta o meni znala", rekao je Trump.

image

Letitia James

Michael M. Santiago/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

"Ona je to koristila kako bi se kandidirala za guvernericu. Nije uspjela pobijediti na tim izborima. Praktički nitko nije bio za nju. Onda se vratila i rekla: ‘Sad ću se ponovno krenuti na Trumpa. I to se sada događa. To je prevara i laž", ustvrdio je bivši predsjednik SAD-a.

Trump je u jednom trenutku James etiketirao kao rasisticu te konstatirao da mu se sudi zato što se odlučio ponovno kandidirati na izborima za predsjednika SAD-a.

image

Letitia James

Michael M. Santiago/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

Bivši je predsjednik dodao da su njegovi financijski izvještaji "fenomenalni" te rekao da "nijednoj banci nije nanesena šteta".

Nakon što je ušao u sudnicu, Trump je prošao pored James bez da ju je pogledao.

Sudac Arthur Engoron odbio je zahtjev medija da uživo popratne početak suđenja.

image
BRENDAN MCDERMID/POOL/AFP

Bivši predsjednik SAD-a na sud je došao u pratnji svojih odvjetnika Christophera Kisea i Aline Habbe. Nakon što su sjeli za optuženički stol, CNN je uočio da u galeriji s optuženičke strane sjedi njegov sin Eric Trump. Novinar CNN-a notirali su i da se najmanje devet pravosudnih policajaca nalazi u sudnici.

Suđenje dolazi tjedan dana nakon što je sudac koji vodi slučaj proglasio Trumpa odgovornim za prijevaru i uglavnom će se odnositi na kazne s kojima se mora suočiti.

image

Donald Trump

BRENDAN MCDERMID/POOL/AFP

James traži najmanje 250 milijuna dolara kazne, trajnu zabranu Trumpu i njegovim sinovima Donaldu Trumpu mlađemu i Ericu Trumpu da vode posao u New Yorku te petogodišnje ograničenje poslovanja s komercijalnim nekretninama od strane Trumpa i njegovih tvrtki.

Sudac Arthur Engoron prošlog je tjedna presudio da je James dokazala svoj slučaj prijevare protiv Trumpa, njegova dva odrasla sina i 10 njegovih kompanija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:20