DAN NAKON SMRTI

Trump izvrijeđao Powella: ‘Lažni mediji ga lijepo tretiraju, nadam se da će tako i mene kad umrem‘

Bivši američki predsjednik dotaknuo je novo dno kad se obrušio na preminulog bivšeg državnog tajnika
Donald Trump
 Olivier Douliery/AFP

Dan nakon smrti Colina Powella, Donald Trump obrušio se na bivšeg američkog državnog tajnika. "Napravio je puno grešaka", napisao je bivši američki predsjednik.

Powell, general koji je u mandatu Georgea Busha bio državni tajnik, umro je u 84. godini od komplikacija Covida-19. "Divno je vidjeti da je Colin Powell, koji je napravio velike greške s Irakom i takozvanim oružjem za masovno uništenje, tretiran tako lijepo povodom smrti od strane lažnih medija. Nadam se da će se i meni tako dogoditi jednog dana", napisao je Trump.

Za Powella je rekao da je bio republikanac samo formalno, uvijek napadajući druge republikance. "Napravio je mnogo grešaka, ali neka počiva u miru!", rekao je Trump za prvog crnog državnog tajnika u SAD-u.

Powell je bio u Vijetnamu, političku karijeru počeo je još u mandatu Ronalda Reagana, a Trumpa je razbjesnio time što je podržao Baracka Obamu, te 2016. Hillary Clinton. Trumpa je prije pobjede na izborima nazvao nacionalnom sramotom. Powell je na zadnjim izborima podržao Joea Bidena, a nakon nereda na Kapitolu 6. siječnja izašao je iz republikanske stranke.

Kako su ga blokirale glavne društvene mreže, Trump je izjavu poslao e-mailom. Bivši američki predsjednik sada tako komunicira s pristašama i javnošću. Tko želi, može se prijaviti i redovito će mu stizati Trumpovi mailovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:53