ŽELI DRUGI MANDAT

Trump na svojoj društvenoj mreži objavio rezultate ankete koja pokazuje da birači podupiru njegovu ‘osvetu‘

On vodi kampanju za osvetu i odmazdu - i to na štetu američkih sloboda, komentirala je voditeljica Bidenove kampanje

Donald Trump 

 Kamil Krzaczynski/AFP

Republikanski kandidat za predsjednika Donald Trump objavio je u utorak anketu na Truth Socialu, ističući da je riječ koju birači najviše povezuju s potencijalnim drugim mandatom pod njegovim vodstvom "osveta".

Suočen s desecima federalnih optužbi, od kojih su mnoge povezane s njegovim pokušajima da poništi svoj izborni poraz 2020., Trump tvrdi da je i sam žrtva osvetničke kampanje koju su orkestrirali Joe Biden i njegovo ministarstvo pravosuđa.

Ranije u prosincu, bivši Trumpovi savjetnici Steve Bannon i Kash Patel, koji su još uvijek bliski s bivšim predsjednikom, rekli su u podcastu da je Trump "mrtvo ozbiljan" u pogledu osvete navodnim neprijateljima.

Sam Trump više je puta obećao odmazdu protiv svojih političkih protivnika tijekom potencijalnog drugog mandata, sugerirajući da će uputiti savezne agencije za provođenje zakona da istraže neprijatelje.

U objavi na društvenim mrežama u utorak, Trump je podijelio rezultate ankete koju je naručio DailyMail.com, u kojoj su glasači zamoljeni da navedu riječ koju najviše povezuju s Trumpovim planovima za drugi mandat.

Rezultati, predstavljeni u obliku oblaka riječi, pokazali su da je "osveta" najpopularniji izbor. "Moć", "diktatura", "ekonomija" i "Amerika" obuhvaćaju prvih pet.

Predstavnik Bidenove kampanje nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Voditeljica Bidenove kampanje Julie Chavez Rodriguez u memorandumu od 21. prosinca opisala je Trumpovu kandidaturu kao prijetnju demokraciji.

"On vodi kampanju za osvetu i odmazdu - i to na štetu američkih sloboda", napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:57