NAPAO I HILLARY

Trump najavio novi 11. rujna: 'Ulaze u Ameriku, nemaju novca, a imaju mobitele. Tko ih plaća?!'

Donald Trump
 REUTERS

Donald Trump, milijunaš i vjerojatni kandidat republikanske stranke za predsjednika SAD-a, nastavio je svoju tiradu prema izbjeglicama koje dolaze u SAD s područja Bliskog istoka, piše britanski Independent.

Trump je u radijskom intervjuu upozorio da izbjeglice u SAD ulaze s mobitelima koje im plaća ISIS te da planiraju veliki teroristički napad nalik onome koji je 11. rujna 2001. godine izvela al-Qaida.

Trump je na pitanje voditelja izjavio da će tek veliki napad na američkom tlu probuditi građane SAD-a po pitanju sigurnosti njihovih granica:

- Loše stvari će se dogoditi. Mnogo loših stvari će se dogoditi. Bit će napada za koje nećete vjerovati da su mogući. Bit će i napada koje će počiniti ljudi koji ovog trenutka ulaze u našu državu, u što uopće ne sumnjam.

Trump je svoju izjavu pojasnio informacijom, za koju nije otkrio odakle mu, da u SAD ulaze izbjeglice čije mobitele krasi zastava ISIS-a. On smatra da njihove račune za mobitele plaća upravo ISIS.

- Pazite, oni imaju mobitele. Nemaju novaca, nemaju ničeg, a imaju mobitele. Tko plaća njihove račune? Imaju mobitele s ISIS-ovim zastavama na njima. A mi bismo trebali reći kako je lijepo što ih primamo u državu - kazao je Trump koji nije propustio napasti i svoju vjerojatnu demokratsku protukandidatkinju na izborima, Hillary Clinton:

- Ona želi da Sirijci ulaze u ovu državu - mi ne znamo da su oni Sirijci, usput. Nemamo pojma tko su jer ih je masa bez dokumenata. Čekajte samo da počnu problemi vezani uz to.

Gospodin Trump nije pružio nikakve dokaze za svoje tvrdnje o predstojećim napadima i "izbjeglicama-teroristima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:36