IZAŠAO IZ BOLNICE

Trump nakon povratka u Bijelu kuću demonstrativno skinuo masku: ‘Možda sam sad imun na koronu‘

Trump je poručio Amerikancima da ne dopuste da im virus preuzme živote jer će ga pobijediti
Trump skida masku
 Nicholas Kamm/AFP

Američki predsjednik Donald Trump je u ponedjeljak po lokalnom vremenu, nakon povratka u Bijelu kuću iz bolnice u kojoj je zbog oboljenja covidom-19 proveo gotovo četiri dana, ponovio poruke građanima da se ne boje koronavirusa te da ne dopuste da im zavlada životima.

Po dolasku u Bijelu kuću pojavio se na njezinom balkonu kako bi pozirao fotoreporterima pri čemu je ponovno pokazao palčevima gore, a usput je i demonstrativno skinuo masku.

Nedugo nakon što je napustio vojnu bolnicu kod Washingtona te se helikopterom vratio u Bijelu kuću, Trump je na Twitteru objavio video snimljen u Bijeloj kući, u kojem je na početku pohvalio liječnike i medicinske sestre u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je boravio.

Osim što je ponovio da je mnogo naučio o koronavirusu, Trump je ponovio i ranije poruke o tome da se koronavirusa ne treba bojati.

"Jedna stvar je sigurna. Ne dopustite da zavlada nad vama i preuzme vaše živote, ne bojte se, pobijedit ćete ga", rekao je Trump, koji je građanima poručio i da izađu van, no i da budu oprezni.

Ustvrdio je da je SAD najbolja zemlja na svijetu koja ima najbolju medicinsku opremu i lijekove, a kada je riječ o cjepivu, rekao je da ono dolazi "momentalno".

Izjavio je i da je bolnicu mogao napustiti još prije dva dana jer se osjećao sjajno, bolje no u zadnjih 20 godina, a iako kaže da to ne zna, izrazio je nadu da je sada "možda i imun" na koronavirus.

image
Nicholas Kamm/AFP

Trump je u petak objavio da je zaražen koronavirusom te je kasnije toga dana prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed kod Washingtona, dok je u ponedjeljak najavio da će kasnije tijekom dana napustiti bolnicu, pri čemu je građanima poručio i da se ne boje covida-19.

"U 18,30 sati izlazim iz sjajne bolnice Walter Reed. Osjećam se jako dobro! Ne bojte se covida-19. Ne dopustite da vam upravlja životom. Pod Trumpovom administracijom razvili smo odlične lijekove i stekli odlična znanja. Osjećam se bolje nego prije 20 godina", napisao je Trump ranije na Twitteru.

image
Nicholas Kamm/AFP

Inače, osim Trumpa, koronavirus je zahvatio i njegovu suprugu Melaniju, bliske savjetnice Hope Hicks i nekoliko drugih članova njegove ekipe, kao i glasnogovornicu Kayleigh McEnany.

Kako je Trumpov medicinski tim rekao novinarima ispred bolnice, američki predsjednik u posljednjih više od 72 sata nije imao temperaturu, a razina kisika u organizmu mu je normalna.

Međutim, liječnici su odbili odgovarati na pitanja o bilo kakvim posljedicama koju bi bolest mogla imati na Trumpova pluća, ili pak otkriti kada je posljednji put bio negativan na koronavirus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:11