VRIJEĐANJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

TRUMP NAPAO MITTA ROMNEYJA JER GA JE KRITIZIRAO 'On je pompozna budala koja ide potpuno na ruku beskorisnim demokratima'

 
 Kevin Lamarque / REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je otvorio novu frontu u borbi protiv opoziva koji prijeti njegovoj administraciji, kad je napao istaknutog člana vlastite stranke jer je kritizirao njegovo nastojanje da pridobije strane države da se uključe u istragu protiv vodećeg demokratskog suparnika.

Republikanski predsjednik, koji se ovaj tjedan obrušava pogrdama na demokrate i medije kako se istraga radi opoziva širi, u tvitu je napisao da je američki senator Mitt Romney "pompozna budala koja se protiv mene bori od početka".

Romney, koji je izgubio izbore 2012. od demokratskog predsjednika Baracka Obame, kritizirao je Trumpa u petak jer je tražio od Kine da sudjeluje u istrazi bivšeg potpredsjednika Joe Bidena, koji želi biti demokratski predsjednički kandidat 2020.

Republikanac iz Utaha rekao je da je Trumpov apel Kini "pogrešan i žaljenja vrijedan".

U kasnijem tvitu Trump je rekao da je slušao ljude u Utahu kako žale što je Romney izabran u Senatu 2018. "Slažem se! On je budala koja ide potpuno na ruku beskorisnim demokratima" #IMPEACHMITTROMNEY", napisao je Trump.

Trump je također ponovno branio kao "primjeren" telefonski razgovor 25. srpnja s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem nakon kojeg je u Predstavničkom domu pod kontrolom demokrata pokrenuta istraga radi opoziva i rekao da je njegov poziv Kini da istraži Bidena i njegova sina Huntera u vezi s korupcijom a ne politikom.

Još jedna kritika iz redova republikanaca izrečena je u subotu, kad je i senatorica iz Meinea Susan Collins kritizirala Trumpa zbog njegova poticanja Kine da istraži Bidena nazvavši to "potpuno neprimjerenim" u primjedbi izrečenoj novinarima prilikom jednog događaja u svojoj državi.

"Mislim da je predsjednik napravio veliku pogrešku kad je pozvao Kinu da se uključi u istragu njegova političkog suparnika", rekla je Collins, prema lokalnom izvješću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:58