FACA I PREVARANT

TRUMP NAPAO SVOJEG BIVŠEG MINISTRA OBRANE, NA ODGOVOR NIJE DUGO ČEKAO 'Ja sam se dokazao na bojnom polju, a Trump se dokazao liječničkim rješenjem'

 REUTERS

Bivši američki ministar obrane James Mattis izjavio je u četvrtak da mu je čast biti "najcjenjeniji general na svijetu", odgovorivši time na uvredu predsjednika Donalda Trumpa koji ga je tako nazvao početkom ovoga tjedna.

Na humanitarnoj gala večeri u New Yorku Mattis je kazao kako je sada "dosegnuo veličinu".

"Nisam samo najprecjenjeniji general. Ja sam najveći, najprecjenjeniji general na svijetu", našalio se Mattis na godišnjoj humanitarnoj večeri fondacije Alfred E. Smith.

"Počašćen sam takvom ocjenom Donalda Trumpa jer je on nazvao i Meryl Streep precijenjenom glumicom", rekao je Mattis pa zaključio "Dakle, pretpostavljam da sam je Meryl Streep među generalima, a, iskreno, to mi zvuči dobro".

Trump je nazvao Mattisa "najprecjenjenijim generalom na svijetu" na sastanku u srijedu s predstavnicima Demokratske stranke kada su razgovarali o američkoj politici u Siriji.

Umirovljeni general marinaca rekao je da ga nije briga za Trumpove komentare.

"Naravno da ne, ja sam se dokazao na bojnom polju, a Donald Trump dokazao se liječničkim rješenjem", rekao je Mattis, aludirajući na činjenicu da je Trump izbjegao odlazak u Vijetnamski rat zbog zdravstvenog stanja.

"Mislim da je jedina osoba u vojsci, za koju Trump misli da nije precijenjena, pukovnik Sanders", odgovorio je Mattis američkom predsjedniku, referirajući se na osnivača Kentucky Fried Chickena (KFC) Colonela Sandersa.

Jastreb u vanjskoj politici James Mattis, kojemu je nadimak "ludi pas", napustio je Trumpovu administraciju krajem prošle godine nakon protivljenja povlačenju američkih postrojbi iz Sirije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2020 22:21