SUKOB S CHRISTIANITY TODAY

TRUMP NAPAO UGLEDNI KRŠĆANSKI MAGAZIN KOJI JE POZVAO NA NJEGOV OPOZIV 'Oni žele predsjednika koji je radikalni ljevičar i mrzi religiju i puške'

Donald Trump
 REUTERS

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump u petak na Twitteru napao časopis Christianity Today jer je taj časopis dan ranije u uredničkom komentar zatražio da ga se ukloni iz Ovalnog ureda, piše USA Today.

Trump je časopis nazvao "krajnje lijevim". "Christianity Today ne zna ništa o čitanju savršenog transkripta rutinskog telefonskog poziva i radije bi da je predsjednik radikalni ljevičar nevjernik koji vam želi oteti religiju i puške, a ne Donald Trump", napisao je američki predsjednik.

Podsjećamo, Christianity Today je u četvrtak u komentaru konstatirao da je Predstavnički dom američkog Kongresa bio u pravu kada je odobrio opoziv Trumpa zbog optužbi da je pritiskao Ukrajinu da istraži njegovog političkog suparnika Joea Bidena, člana Demokratske stranke i jednog kandidata te stranke na unutarstranačkim izborima za predsjedničkog kandidata koji će se suprotstaviti Trumpu na izborima koji će se održati 2020. godine.

"Predsjednik SAD-a pokušao je iskoristiti svoju političku moć kako bi natjerao stranog lidera da maltretira i diskreditira jednog njegovog oponenta. To nije samo protivno ustavu već je i krajnje nemoralno", stoji u komentaru časopisa.

Christianity Today je u komentaru od Senata zatražio da osudi Trumpa i ukloni ga s mjesta predsjednika. "Ovdje se ne radi o stranačkoj lojalnosti, već o lojalnosti stvaratelju Deset Božjih zapovijedi", dodali su iz časopisa.

Očekuje se da će Senat u kojem Republikanska stranka ima većinu Trumpa osloboditi krivnje.

Trump je u svojoj tiradi protiv Christianty Today ustvrdio i da niti jedan njegov prethodnik nije toliko napravio za evangeličku zajednicu. "Nije ni blizu", dodao je.

Prema rezultatima izlaznih anketa na predsjedničkim izborima 2016. godine, Trump je među bijelcima koji se deklariraju kao evangelici i ponovno rođeni kršćani osvojio 80 posto glasova.

Iako je osnivač časopisa, ikonički evangelički propovjednik Billy Graham, umro je 2018. godine, u časopisu su tada rekli da će ih voditi njegov duh. U komentaru su rekli da povremeno osjete potrebu da se uključe u političku raspravu te da to rade onako kako ih je Graham učio - s uvjerenjem i ljubavlju.

Sin Billyja Grahama Franklin na Twitteru je napisao da je njegov otac poznavao Trumpa te da je glasao za njega jer ga je smatrao čovjekom koji je naciji bio potreban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:32