GNJEVNI PREDSJEDNIK

TRUMP O TRAGEDIJI U BERLINU 'Islamski teroristi kolju kršćane po cijelom svijetu, stanje je sve gore, moramo ih izbrisati s lica zemlje'

 Christian Mang / Cralo Allegri / REUTERS

Izabrani predsjednik SAD-a Donald Trump oglasio se u ponedjeljak na Twitteru kako bi komentirao atentat na ruskog veleposlanika u Turskoj, tragediju u Berlinu za koju se sumnja da je teroristički napad te napad na islamski centar u Švicarskoj.

- Danas su se dogodili teroristički napadi u Turskoj, Švicarskoj i Njemačkoj i stanje se samo pogoršava. Civilizirani svijet mora promijeniti način razmišljanja! - napisao je Donald Trump kojeg su netom prije ove objave elektori potvrdili kao pobjednika izbora u SAD-u.

Njegov ured također je objavio priopćenje o tragediji u Berlinu:

- Naša srca i molitve su uz bliske osobe žrtava terorističkog napada u Berlinu. Nevini civili ubijeni su na ulici dok su se pripremali proslaviti Božić. ISIS i drugi islamski teroristi kontinuirano kolju kršćane u njihovim zajednicama i religioznim mjestima kao dio svojeg globalnog džihada. Ti teroristi i njihove regionalne i svjetske mreže moraju biti izbrisane s lica zemlje, što je misija koju ćemo izvršiti s našim partnerima koji vole slobodu - stoji u izjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2022 18:37