POTPUNO CIJEPLJEN

Trump otkrio da je primio booster dozu protiv covida, publika ga izviždala: ‘Nemojte, nemojte!‘

Gledajte, učinili smo nešto povijesno, spasili smo desetke milijuna života diljem svijeta. Mi svi zajedno, svi mi, a ne ja, poručio je

Donald Trump 

 Peter Zay/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Bivši američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je u Dallasu izjavio kako je primio treću, tzv. booster dozu cjepiva protiv covida-19, nakon čega ga je dio publike izviždao, prenosi CNN.

- I predsjednik i ja smo cijepljeni. Jeste li dobili i booster? - pitao je Trumpa bivši voditelj Fox Newsa Bill O'Reilly, a on mu je odgovorio: "Da", nakon čega je uslijedio glasno negodovanje pojedinaca u gledalištu.

- Nemojte, nemojte! - rekao je bivši predsjednik manjoj skupini koja ga je izviždala zbog cijepljenja.

- Gledajte, učinili smo nešto povijesno, spasili smo desetke milijuna života diljem svijeta. Mi svi zajedno, svi mi, a ne ja. Preuzmite zasluge za to, pa to je sjajno! Ako se ne želite cijepiti, ne treba vas na to prisiljavati, ali uzmite zasluge, ne dopustite da vam to oduzmu. Da nismo razvili ta cjepiva, covid-19 poharao bi zemlju daleko više od onoga što se sad događa - govori Trump u videu koji kruži društvenim mrežama.

Prema podacima koje je nedavno objavio američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti, necijepljeni se suočavaju s 10 puta većim rizikom od obolijevanja i 20 puta većim rizikom od smrti od covida-19.

Trump, koji je prebolio covid, primio je svoju prvu dozu prije nego što je napustio predsjedničku dužnost, no učinio je to daleko od očiju javnosti. U rujnu je u intervjuu za Wall Street Journal rekao kako je malo vjerojatno da će ići po booster.

- Osjećam da sam u dobroj formi s tog stajališta i zasad neću primiti treću dozu. Nisam protiv toga, ali to vjerojatno nije za mene - izjavio je tad. Bivšeg američkog predsjednika zbog izjava o cijepljenju izviždali su i u kolovozu u Alabami.

- Potpuno vjerujem u vaše slobode. Vjerujem. Morate učiniti ono što morate učiniti. Ali moja preporuka svima jest - uzmite cjepiva. Ja sam to učinio. Dobro je. Uzmite cjepiva. Evo, ja sam to napravio i ako ne upali, bit ćete prvi koji će to saznati, okej - poručio je tad okupljenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:07