AMERIČKI PREDSJEDNIK

TRUMP OTKRIO KADA BI MOGLO BITI OTKRIVENO CJEPIVO ZA KORONAVIRUS 'Liječnici će reći da to ne smijem govoriti, ali ja kažem što mislim'

 AFP

Američki predsjednik Donald Trump je izjavio u nedjelju kako će cjepivo za koronavirus biti otkriveno do kraja ove godine.

"Mislimo da ćemo imati cjepivo do kraja ove godine", rekao je Trump u izjavi za Fox News.

"Liječnici će reći: ne smijete govoriti to. Ali ja kažem što mislim", dodao je.

"Pritišćemo jako i brojne farmaceutske skupine su, mislim, jako blizu", dodao je.

Na pitanje kakva bi bila njegova reakcija kada bi neka druga država otrila cjepivo prije SAD-a Trump je odgovorio da bi mu bilo svejedno. "Svejedno mi je. Samo želim imati cjepivo koje funkcionira".

Prema Londonskoj školi za higijenu i tropsku medicinu trenutačno je diljem svijeta u tijeku stotinjak projekata kojima je cilj pronalaženje cijepiva za koronavirus, a provodi se i desetak kliničkih ispitivanja.

Iskazujući volju za omogućavanjem nastavka aktivnosti u zemlji na oprezan način, ali "što je brže moguće", američki je predsjednik bio optimističan u pogledu ekonomskih izgleda.

"2021. će biti nevjerojatna", kazao je Trump braneći još jednom svoje postupk od početka pandemije koronavirusa. U SAD-u je do jučer koronavirusom zaraženo gotovo 1.200.000 ljudi, a preminulo ih je preko 68.000.

"Mislim da smo spasili milijune života", istaknuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:05