NJEGOVA ‘ISTINA‘

Trump pokreće novu društvenu mrežu znakovitog imena: ‘Talibani mogu na Twitter, a mene su ušutkali!‘

"Živimo u svijetu u kojem talibani imaju ogromnu prisutnost na Twitteru, dok je vaš omiljeni američki predsjednik ušutkan", rekao je Trump
Donald Trump 
 Scott Olson/AFP

Bivši američki predsjednik Donald Trump (75) u četvrtak je objavio da pokreće vlastitu društvenu mrežu koja će se zvati TRUTH Social (Istina).

Trump poručuje da će se platforma suprotstaviti tiraniji velikih tehnologija, ujedno ih optužujući za utišavanje glasova opozicije u SAD-u.

"Živimo u svijetu u kojemu talibani imaju ogromnu prisutnost na Twitteru, dok je vaš omiljeni američki predsjednik ušutkan. To je neprihvatljivo", navodi Trump u priopćenju.

Bivši predsjednik je trajno suspendiran s društvenim mreža poput Twittera i Facebooka još od siječnja ove godine kad je horda njegovih pristaša nasilno upala u zgradu američkog Senata.

Prosvjedi su uslijedili nakon Trumpova govora u kojemu je lažno tvrdio da je njegov poraz na izborima u studenom bio posljedica raširene prijevare, što su opovrgnuli brojni sudovi i dužnosnici.

Naime, njegovi savjetnici i sam Trump još od tog događaja planiraju kreirati suparničku socijalnu mrežu na kojoj bi mogao sudjelovati bez ikakvih zabrana.

"Big Tech je dugo potiskivao konzervativne glasove", rekao je u intervjuu za Fox News Donald Trump Jr., sin bivšeg predsjednika.

"Večeras je moj otac potpisao definitivni sporazum o spajanju kako bi formirao ono što će u konačnici biti Trump Media and Technology Group i TRUTH Social - platforma za svakoga tko želi izraziti svoje osjećaje."

Ranije ove godine, bivši je predsjednik pokrenuo blog pod nazivom From the Desk of Donald J Trump, no stranica je trajno zatvorena nakon samo mjesec dana.

"Čestitke", objavio je Jason Miller, bivši Trumpov savjetnik, a sada vlasnik druge društvene mreže nazvane "Gettr".

"Sada će Facebook i Twitter izgubiti još veće dijelove tržišta", rekao je Miller unatoč tome što raste broj korisnika dvaju tehnoloških divova, piše agencija AFP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2021 23:59