RUŽNE RIJEČI

Trump ponovno diže tenzije, na skupu žestoko napao migrante: ‘Oni nisu ljudi, oni su životinje‘

Republikanski predsjednički kandidat nabrojao je nekoliko zločina koje su počinili ilegalni migranti

Trump na skupu

 Alex Wroblewski/Afp

Donald Trump je u utorak ilegalne migrante u SAD-u nazvao "životinjama i neljudima" na predizbornom skupu u Michiganu.

Republikanski predsjednički kandidat nabrojao je nekoliko zločina koje su počinili ilegalni migranti i upozorio da će Amerikom zavladati nasilje i kaos ako ne bude izabran za predsjednika 5. studenoga.

Govoreći o Laken Riley, 22-godišnjoj studentici iz Georgije za čije je ubojstvo osumnjičen migrant iz Venezuele, Trump je rekao da neki migranti nisu ljudi.

- Demokrati kažu ‘Nemojte ih zvati životinjama, i oni su ljudi‘. A ja kažem ‘Ne, oni nisu ljudi, oni su životinje‘, rekao je Trump.

Ponovio je tvrdnje da su migranti, koji ilegalno prelaze granicu s Meksikom, pobjegli iz zatvora i umobolnica te da su odgovorni za rast kirminala u SAD-u.

Trump je govor pod nazivom "Bidenovo granično krvoproliće" održao u gradu Grand Rapidsu, čija je policija objavila da je 25-godišnju Ruby Garciu prošli mjesec ubio Brandon Ortiz-Vite (25) koji u Americi živi ilegalno.

Trideset i osam posto republikanaca te svaki peti neovisni birač smatra da je imigracija glavni problem u zemlji, pokazala je anketa Reuters/Ipsosa krajem veljače.

Trump često, bez ikakvih dokaza, tvrdi da su migranti krivi za skok nasilja po američkim gradovima. U utorak je ponovio ničim potkrijepljenu tvrdnju da države u Latinskoj Americi namjerno šalju svoje kriminalce u SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:00