NIKADA SE NE KAJE

Trump se ispričao Melaniji na način koji bi se očekivao od čovjeka njegovog kalibra: ‘Oprosti... za izmišljotine!‘

Bivši američki predsjednik još je 2015. izjavio da nikada nije nikoga molio za oprost, čak ni Boga

Donald i Melania Trump

 Eva Marie Uzcategui/Afp

Nakon vijesti kako je okrivio bivšu prvu damu Melaniju Trump i voditelja Fox Newsa Seana Hannityja da su ga natjerali da podrži dr. Mehmeta Oza, piše Business Insider, bivši američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je ponudio ispriku. Onakvu kakva bi se i očekivala od čovjeka koji je izjavio kako je ponosan jer se nikada za ništa ne kaje i nikome ni ispričava.

"Želio bih se ispričati Melani i Seanu Hannityju za sve lažne vijesti i izmišljene priče koje su se jučer pojavile", rekao je Trump u poruci na svojoj platformi Truth Social.

Njegova isprika stigla je nekoliko minuta nakon jedne druge poruke u kojoj je kritizirao novinarku New York Timesa Maggie Haberman, budući da je ona objavila kako Trump krivi Melaniju, Hannityja i kasino mogula Stevea Wynna jer su ga natjerali da podrži Oza.

"Postoji lažna priča koju plasira trećerazredna reporterka Maggie Hagaman iz propadajućeg New York Timesa, kako ja krivim našu sjajnu bivšu prvu damu, Melaniju i Seana Hannityja, jer sam bio ljut što su me tjerali da podržim dr. Oza ”, napisao je Trump u poruci, pritom pogrešno napisavši ime novinarke. To je učinio namjerno, budući da ju itekako dobro poznaje.

Trump je i ranije napadao Haberman, no svejedno je nastavio raditi s njom. Tako je s Haberman obavio tri intervjua dok je ona radila na knjizi o njemu. Trump je u jednom trenutku rekao da je Haberman poput njegovog "psihijatra".

Bivši predsjednik se također pokušao distancirati od Oza, napominjući da je bivša reality TV zvijezda ušla u političku arenu puno ranije nego što ga je on prije nego što ga je on odlučio podržati. No zapravo je Trumpova podrška Ozu bila glavni faktor koja mu je donijela nominaciju. Oz je na republikanskim izborima pobijedio za manje od 1000 glasova ispred Davea McCormicka, bivšeg dužnosnika Trumpovog ministarstva financija koji je također tražio potporu bivšeg predsjednika.

Kad je Oz pobijedio na predizborima, Trump se hvalio da je to bila "velika noć za Trumpove kandidate" i to na istoj platformi društvenih medija na kojoj se sada pokušava distancirati od Oza.

Što se tiče Trumpove kvazi-isprike, rijetkost je da bivši predsjednik pokazuje bilo kakvo kajanje. Čak i privatno,Trump je rekao da mrzi priznati greške.

Kao predsjednički kandidat u Iowi 2015., rekao je na događaju koji je organizirala utjecajna evangelička skupina da nikada nije molio Boga za oprost.

"Nisam siguran da jesam", rekao je Trump. "Mislim da ako učinim nešto krivo samo pokušam to ispraviti. Ne unosim Boga u tu priču."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 10:19