INTERVJU ZA NEDELJNIK

TRUMP SE ISPRIČAO SRBIJI ZBOG BOMBARDIRANJA 'Srbi su jako dobri ljudi, a Clinton im je nanio dosta zla. Želim učvrstiti veze s Beogradom'

 REUTERS

Kandidat republikanaca za američkog predsjednika Donald Trump ispričao se Srbiji i Srbima za bombardiranje 1999. i najavio novu vanjsku politiku prema Balkanu ako postane predsjednikom Amerike, objavio je u četvrtak beogradski tjednik Nedeljnik.

"Bombardiranje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Clintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili kaos", citira Trumpa na svoj internet stranici Nedeljnik, najavljujući ekskluzivni intervju.

Američki milijarder i kandidat republikanaca za prvog čovjeka SAD-a u ekskluzivnom intervjuu beogradskom magazinu Nedeljnik, rekao je da će "ojačati vezu SAD-a s vladom u Beogradu".

Istodobno, Trump je pozvao i glasače srpske dijaspore u nekoliko najvažnijih američkih saveznih država Ilinoisu, Indiani, Wisconsinu, Ohiu i Michigenu, da glasuju za njega.

U prvom intervjuu za srpske medije Trump govorio o politici koju, bude li izabran, kani voditi prem Rusiji i Putinu, borbi protiv Islamske države, te o njegovim šansama da pobjedi na predsjedničkim izborima u kampanji za koju se požalio da su "svi mediji" protiv njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:33