IZ OBRANE U NAPAD

TRUMP SE ISPRIČAO ZBOG VULGARNIH IZJAVA, ALI IPAK NIJE IZDRŽAO 'Bill Clinton mi je na golfu rekao mnogo gore stvari. Ovo nije ni blizu tome!'

 Reuters/Handout / REUTERS

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump ispričao se u subotu rano ujutro za vulgarne izjave o ženama koje je izgovorio 2005., a koje su izazvale val kritika članova Republikanske stranke i pozive da se povuče iz kampanje i ustupi mjesto svome potpredsjedničkom kandidatu.

Republikanski kandidat u videu koji je u petak objavio Washington Post u petak vulgarnim rječnikom govori kako je nekažnjeno hvatao žene za međunožje i "lažne grudi".

- Trebam uzeti Tic Tac u slučaju da ju počnem ljubiti. Znate automatski me privlači lijepo. Odmah ih počnem ljubiti. To je poput magneta... Ne čekam a kad ste zvijezda to vam je dopušteno, možete sve - "pohvalio" se Trump Billyju Bushu, tadašnjem voditelju showa "Access Hollywood" posvećenog holivudskim zvijezdama. No, tu se nije zaustavio.

- Navalio sam nju kao na kuju ali nisam uspio. Bila je u braku - dodao je Trump u snimci koja nastala nekoliko mjeseci nakon što se vjenčao s trećom suprugom, Slovenkom Melanijom.

Zbog vulgarnog, degradirajućeg i seksističkog rječnika Trump se ispričao riječima:

- Govorio sam i čini stvari zbog kojih žalim. Svatko tko me pozna zna da te riječi ne odražavaju tko sam. Izgovorio sami ih, bio sam u krivu i ispričavam se - rekao je Trump u valjda prvoj isprici u 16 mjeseci kampanje.

Nikad nisam tvrdio da sam besprijekorna osoba, nisam se pretvarao da sam nešto što nisam - kazao je Trump i obećao da će biti bolja osoba. No, impulzivan i arogantan kakav jest, nije izdržao, a da ne pokuša skrenuti pozornost na muža svoje protukandidatkinje za Bijelu Kuću Hillary Clinton:

- Bill Clinton mi je rekao mnogo gore stvari na golfu. Ovo nije ni blizu tome - dodao je Trump čija kampanja je možda doživjela i smrtni udarac objavom ovih snimki. Naime, nekoliko uglednih republikanaca već je povuklo svoju, ionako nevoljku potporu Trumpu.

Predsjednik Zastupničkog doma Kongresa Paul Ryan je tako kazao da mu je "mučno od onoga što je čuo" poručivši da je povukao poziv Trumpu za politički skup u subotu u Wisconsinu.

Hillary Clinton snažno je osudila Trumpovu izjavu nazivajući ju užasnom i poručila da takva osoba ne smije postati predsjednik i dodala da će sigurno otvoriti pitanje procurenih snimki na sljedećoj debati u nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:52