SVE PO STAROM

TRUMP SE NA TWITTERU OBRAČUNAO S NEW YORK TIMESOM Članak da je izgubio milijardu dolara nazvao 'lažnom viješću'

 REUTERS

U utorak je New York Times na temelju informacija iz porezne službe izvijestio kako su tvrtke američkog predsjednika Donalda Trumpa imale gubitke od 1,17 milijardi dolara od 1985. do 1994. godine, navodeći informacije iz poreznih dokumenata iz tog razdoblja.

Trumpov odvjetnik Charles Harder sve navode Timesa u kojem se tvrdi da je u deset godina izgubio više od milijarde dolara nazvao je neistinitima, a danas je reagirao i sam predsjednik i članak New York Timesu nazvao "lažnim vijestima".

- "Te jako stare i netočne informacije samo su još jedan napad lažnim vijestima", napisao je Trump na Twitteru, dan nakon objave članka koji se temelji na poreznim dokumentima. Prema istraživanju New York Timesa, financijsko stanje nekretninskog magnata i njegovih tvrtki u to je doba bilo katastrofalno.

List piše da je Trump izgubio toliko novaca da nije platio porez na dohodak osam od deset godina obuhvaćenih izvješćem. No, predsjednik odgovara da su građevinski poduzetnici tijekom 1980-ih i 1990-ih umanjivali vrijednost svoje imovine kako bi prikazali gubitke i izbjegli plaćanje poreza.

- "To je bila uobičajena praksa", dodao je. Članak u NYT-u uslijedio je nakon što je ministarstvo financija odbilo predati Kongresu porezne prijave američkog predsjednika koji odmjerava snage s demokratskom većinom u Zastupničkom domu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:29