PREDSJEDNIČKI IZBORI

TRUMP SE NARUGAO POTENCIJALNIM IZAZIVAČIMA ZA BIJELU KUĆU 'Jedan je luckast, drugi je pomalo mlitav, a svi ostali nestaju brzinom svjetlosti'

 
Donald Trump
 Carlos Barria / REUTERS

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump uvjeren je da će demokratski kandidat s kojim će se sučeliti na predsjedničkim izborima u studenom 2020. biti ili Joe Biden ili Bernie Sanders, obojica sedamdesetogodišnjaci poput njega.

"Po mom mišljenju, predizbori će se odigrati između Uspavanog poročnog Joea i Luckastog Berniea", napisao je u tweetu u petak ujutro između dviju poruka o trgovinskim pregovorima s Kinom.

"Svi ostali nestaju brzinom svjetlosti", dodao je aludirajući na dvadesetak demokratskih kandidata.

Već nekoliko tjedana republikanski milijarder često napada Joea Bidena, bivšeg potpredsjednika u administraciji Baraka Obame, što bi moglo značiti da ga smatra snažnim protivnikom.

"Dugo ga poznajem, on je pomalo mlitav", objasnio je krajem travnja na Fox Newsu.

"On se neće moći nositi s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, to vam mogu reći. To je druga razina energije i, da budem iskren, inteligencije".

Joeu Bidenu su nedavno predbacili nametljivo i neprikladno ponašanje prema ženama.

El vicepresidente Joe Biden (izq.) y el senador Bernie Sanders (I-VT), lideran las encuestas en el competido campo demócrata con miras a las presidenciales de 2020 en EEUU. [File photos], Image: 422994810, License: Rights-managed, Restrictions: NC WEB LN BL, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom
Profimedia, Newscom
Joe Biden i Bernie Sanders

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:25